Ajalooline hõbemedal

EMÜ SK Saalihokikooli kasvandikud tegid ajalugu, tulles 31.märtsil Jõgeval Virtuse Spordikeskuses peetud U-13 noormeeste play-off’idel hõbemedalile.

Veerandfinaali vastane Tamsalu EBE võideti tulemusega 6-5 (2-3; 3-2)(1-0). Mänguliselt olid EMÜ noormehed üle, kuid Tamsalu kasutas kõik Tartu poiste eksimused väga hästi ära, realiseerides kümnest pealeviskest pooled. „Esimeses mängus oli kõigil tahtmine nii suur, et meeskonnamäng unustati sootuks ära. Iga mängija tahtis iga hinna eest ise väravat teha, kuid vabal positsioonil olevat meeskonnakaaslast ei märgatud,“ selgitas poiste treener Markus Mekk.

Poolfinaal peeti Paide-Järva SHK-ga. Kui põhiturniiri mõlemad kohtumised võitis Paide-Järva (vastavalt 3-2 ja 4-3), siis poolfinaaliks olid EMÜ noormehed juba hoopis paremas sõiduvees. Esimene veerandaeg kaotati 1-0, kuid siis meeskond ärkas ja teisel veerandajal löödi vastastele lausa viis väravat. Suurepärast mängu näitas EMÜ SK põhiturniiri resultatiivseim mängija Kermo Toots, kes realiseeris kaks olukorda, kus ta vastaste väravavahiga üks-ühe vastu sattus. Mäng lõppes tulemusega 5-2 (0-1; 5-1).

Finaalis mindi vastamisi Jõgeva SK Selver/Tähe noormeestega. Põhiturniiri esimeses kohtumises ei olnud EMÜ noormeestel Tähe võistkonna alistamisega mingeid probleeme, mäng võideti seisuga 9-2. Teises põhiturniiri kohtumises, mis peeti olnud teisipäeval, oli tugevam Tähe võistkond, võites omakorda 6-2. Ka finaalis ei lasknud Jõgeva kogenumad mängijad enam ennast üllatada, võites finaalmängu seisuga 5-2 (3-1; 2-1).

EMÜ väravas seisnud Keneth-Henar Klement, kes ka play-off’ides suurepärast tõrjetööd näitas, valiti hooaja parimaks väravavahiks.

„Kui eelmine aasta suutsime sama võistkonnaga põhiturniiril võita ainult ühe mängu, siis tänane hõbemedal näitab selgelt, et poisid on igas elemendis arenenud,“ sõnas võistkonna treener Markus Mekk. „Kogemusi on küllaga juurde tulnud ja iga mänguga näitasid poisid üha rohkem sisu. Hea oli vaadata, kuidas meeskond ühte kasvas ja vapralt võideldes igale vastasele hambaid näitas. Peame veel rohkem trenni tegema, et järgmine aasta ka säravaim medal Tartusse tuua!“