Naiste poolfinaalseeria viigis

Laupäeval, 6. märtsil algas Eesti Maaülikooli spordihallis Eesti meistrivõistluste naisteliiga poolfinaalseeria, mis kestab kolme võiduni. EMÜ/TÜ ASK naiskond võitis esimeses kohtumises Jäneda Maasikat seisuga 10:6.

 

Naiskonna treeneri Talis Mölderi sõnul õnnestus sel korral rünnak hästi. „Varem pole tugevale vastasele kümmet väravat visata õnnestunud,“ selgitas ta. Samas nentis Mölder, et kaitsemängus oli ohumärke, sest vastast lasti liiga palju viskele ning sellest sündis ka palju väravaid.

Kodunaiskonna punktiskoori kasvatasid Reti Väärt kolme värava ja kahe sööduga, Marii Kangur kolme väravaga, Triin Pähn kahe värava ja ühe sööduga, Margit Keerutaja ja Kati Vuks mõlemad ühe väravaga, Jane Klavan kolme sööduga ja Marika Dodjak ühe sööduga. Väravavaht Janely Pokk tõrjus 30 viset.

Pühapäeval, 7. märtsil toimus Tapa spordihallis seeria teine kohtumine, mille pöörasid seisuga 5:1 oma kasuks Jäneda Maasika mängijad.

Mölderi hinnangul oli vastane agressiivne ja aktiivne. „Rünnak oli teravam ja mängutempo hoopis teine, kui esimeses mängus,“ ütles ta, „samas ei olnud meie mängijad mänguks valmis ja oli näha füüsilist väsimust.“ Lisaks kritiseeris ta veidi mängu korraldusliku poolt, sest saalisoojenduse jaoks oli aega alla poole tunni.

EMÜ/TÜ ASK ainsa värava autor oli Triin Pähn. Mängu parimateks tunnistati Tartu väravavaht Janely Pokk ja Jäneda ründemängija Merit Kalavus, kes lõi kohtumise avavärava. Jäneda resultatiivseimad olid Carol Kalavus ühe värava ja kahe sööduga ning Kristi Lööper kolme väravaga. Mõlemad ühe tulemuslikku söödu andsid Sirli Nellis ja Liisa Kalavus.

Et tegemist poolfinaalidega ning kaalul finaalikoht, oli mõlemal päeval näha ka poolehoidjate hulgast. Omadele elati kaasa kõikvõimalikel viisidel ning emotsioone oli igasuguseid.

Peale esimest kahte kohtumist on seis viigiline 1:1. Seeria kestab kolme võiduni ning vähemalt kaks kohtumist on veel ees. Järgmine mäng leiab aset pühapäeval, 14.märtsil Eesti Maaülikooli spordihallis kell 14.00.

Teises poolfinaalseerias, kus kohtuvad SK Saku Fortuna ja Paide-Järva naiskonnad, on seis 2:0 Saku kasuks. Laupäeval võideti seisuga 7:1 ja pühapäeval seisuga 4:3. Kolmas omavaheline mäng toimub laupäeval, 13.märtsil Kiilis Kalevi spordihallis.