Euroopa meistrivõistlused korvpallis

Käesoleva aasta  Euroopa kõrgkoolide korvpallimeistrivõistlused toimuvad 18.-25. juulini Poola linnas Poznanis. Kuna Eesti meistrivõistlusi 2009. aastal korvpallis ei toimunud, siis pääasevad Euroopa meistrivõistlustele selle aasta veebruaris toimiva valikturniiri võitjad. Osalemise Euroopa meistrivõistlustel peavad võistkonnad ise rahastama.

Võistkonnad (nii meeskonnad kui naiskonnad), kes soovivad osaleda Euroopa meistrivõistlustel, peavad end registreerima hiljemalt 5. veebruaril 2010. a kirjalikult Eesti Akadeemilises Spordiliidus (postiga või meilitsi).

Valikturniiril saavad osaleda 2008. a meistrivõistluste viis paremat meeskonda (TTÜ, TÜ, TLÜ ja EMÜ) ja kolm paremat naiskonda (TÜ ja TTÜ), lisaks neile saavad teiste kõrgkoolide võistkonnad  osaleda vaid juhul, kui võistkonda kuulub vähemalt 5 kõrg- või esiliiga mängijat. Koos ülesandmisega valikturniirile, peab võistkond kinnitama ka Euroopa meistrivõistlustel osalemise rahastamise võimalust.

Pärast 5. veebruari määrab EASL lähtudes laekunud osalemisssovidest valikvõistluse süsteemi ja koha.

Ants Veetõusme