Uudised

Saku II liigas krooniti kindlaks meistriks EMÜ Spordiklubi

Saku II liiga on selgitanud välja parima! Finaalkohtumises alistas üleminekuambitsiooniga EMÜ Spordiklubi kindlalt Postimees/Soov.ee 98:67 ja võttis liiga esikoha. 

Õhtu olulisim mäng oli aga loomulikult finaalkohtumine, milles vastamisi korraldav EMÜ Spordiklubi ning Postimees/Soov.ee. Meeskond, kes kannab Tartu korvpalli traditsioone ning mõtleb ka aktiivselt tulevikule esi- ja meistriliigas, sai mõlemas finaalmängus pealtäha vastastestest probleemideta jagu.

Võrdset heitlus jagus finaalis vaid esimese veerandi ajaks, ülejäänud sündmusi dikteeris Turu tänaval kodumeeskond ehk EMÜ. Kohe kohtumise algusest mindi mänguga oma teed, asudes kiirelt juhtima. Postimees ei olnud aga ka nõus lihtsalt alla andma, ning võttis avaveerandi viimase kahe minutiga liidrile sappa, tegi 8:0 spurdi ning läks teisele veerandile vastu vaid kolme punkti kauguselt – 18:15.

Teise veerandi alguses tabatud lähivise tõi nad veelgi lähemale – 18:17. EMÜ vastas sellele aga kolme järjestikuse kaugviskega (Kaidar Taal ning kaks Erkki Voroninilt) ning vahe hoobilt kahekohaline – 27:17. Peale seda Postimehel enam kuigivõrd vahet vähendada ei õnnestunud, hetkeks vaid üheksa punkti peale (20:29). EMÜle ühekohaline vahe aga põrmugi ei sobinud ning see viga parandati 7:0 spurdiga kohe. See oli ka moment, millest Postimees enam ei taastunud, või õigupoolest, millest EMÜ neil enam taastuda ei lasnud. Esimese poolaja lõpetas Gert Kaldmäe lähivise, mis lisas liidritele kaks ja tähendas EMÜ 51:32 paremust.

Teine poolaeg oli juba sisuliselt ainult EMÜ meeste pidu. Postimeest enam ohtlikult lähedale ei lastud, mängu domineeriti iga kandi pealt. Kolmanda veerandi lõpuks oli vahe laias laastus sama püsinud, 72:50. Viimane veerand mingit muutust ei toonud ja vahet suurendati veelgi. EMÜ tabas igalt poolt ning lõpetas hooaja ning finaalturniiri kindla 98:67 võiduga.

Võitjate resultatiivseim täna Joosep Russak, kes tõi 22 punkti ja 6 lauapalli (visked 14/8), tugev tulemus veel Ott Toomsalult, kel sama palju lauapalle, kuid 17 punkti (12/7). Lisaks kolm korvisöötu.

Kui rääkida sellest, mis mängu nii kindlalt otsustas, tõid eilses poolfinaalijärgses vestluses mitmed EMÜ mängijad välja, et kui saada eeskätt Janek Veedla kinni, on pool võitu juba käes. Tänane mäng näitas seda ja ka tõestas. Veedla sai korvile uhada 18 korda, kuid tabas 4 – kokku kehva protsendiga 12 punkti, vastupidiselt eilsele 34-le.

EMÜ SK edukamaid täna, Ott Toomsalu kiitis eelkõige võistkonnamängu ning suurt soovi: "Täna mängisime igal juhul paremini kui eile. Kaitse, kõik toimis."

Toomsalu lisas: "Ma olen väga õnnelik. Ma ei ole ka kunagi varem midagi võitnud, seda enam. Ning Tartu ja EMÜ jaoks on see kindlasti ka suur võit - vaatame, kas EMÜ saab järgmisele liigatasemele või mitte."
 
Liiga parim 3-punkti viskaja oli Joosep Russak (EMÜ SK), - 23 mängus 72 tabamust/212 sooritusest, 37%.



Allikas: www.basket.ee