Uudised

EMÜ SK osales EASL aastapäevaturniiri

Üliõpilasspordis on meeldivaks traditsiooniks saanud see, et lisaks tudengite meistrivõistlustele võtavad kord aastas omavahel mõõtu ka kõrgkoolide õppejõud ja linnajuhid. Sellel aastal koguneti 10. jaanuaril Pärnu Spordihalli, et maha pidada Eesti Akadeemilise Spordiliidu aastapäevaturniir. 

Võisteldi traditsiooniliselt välja kujunenud aladel: meeste ja naiste võrkpall, meeste korvpall, male, lauatennis, vabavisked ja sõudmine ergomeetritel. Sellel aastal oli kohal 12 erineva kõrgkooli esindajad – Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Eesti Mereakadeemia, Kõrgem Sõjakool, Eesti Maaülikool, Tartu Ülikool, Sisekaitseakadeemia, Tallinna ja Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Helsingi Ülikool, Tartu Linnavalitsus, Tallinna Linnavalitsus, Audentese Spordiklubi.

Pika päeva pingelisemateks aladeks kujunesid võistkondlikud spordialad. Meeste korvpallis oli  Eesti Maaülikoolil väljas kaks meeskonda. Esimene meeskond mängis end pingelises konkurentsis kuuendale kohale ja teine meeskond jäi turniiril kümnendaks. Korvpalli turniiri võitis Sisekaitse Akadeemia, alistades finaalis Tallinna Ülikooli tulemusega 38:22. EMÜ esimene meeskond kaotas poolfinaalis Tallinna Ülikoolile lõpuviskega 25:23.

Meeste võrkpallis oli EMÜ-l võistlustules seekord üks võistkond, kes jäi ülitasavägises finaalis alla Tallinna Tehnikaülikool, tulemusega 2:1. Kolmas geim lõppes seisuga 18:16, kusjuures Eesti Maaülikoolil oli kasutada mitu matšpalli.

Lauatennises näitas head mänguvormi Aarne Põder, kes lõpetas turniiri tubli teise kohaga. Indrek Tamm jäi turniiril jagama 7.-8. Kohta. Veel osalesid lauatennis Meelis Teder, Esko Tõnisson ja Tõnu Leemet, kes kõik jäid jagama kohti 9.-12. Naiste poolelt esindas EMÜ lauatennises Irina Vilipson, kes saavutas kaheksanda koha.

Sõudmises oli sellel aastal EMÜ poolelt parimas vormis Indrek Tamm, kes võitis kolmanda koha ajaga 1.29,8. Viienda koha saavutas Allar Padari (1.35,2) ja kuuendaks tuli Tauri Tilk (1.39,6). Meeste esikoha võitis Aivar Jürgenson (TLÜ) ajaga 1.22,5. Naiste esikoht läks Tartu Ülikooli esindajalae Kristel Kiensile ajaga 1.42,3. Eesti Maaülikooli esindas naiste sõidus Irina Vilipson (2.07,4).

Alati rohke osalusega korvpalli vabavisetes oli Eesti Maaülikooli esindanud parim vabaviskaja Ott Krikmann 19 tabamusega, mis andis talle üldarvestuses 6.-7. koha. Kõige täpsema käega vabaviskajad olid meeste arvestuses 22 tabamusega Riho Järvelainen Tallinna Linnavalitsusest ja Margus Nurja Tartu Linnavalitsusest. Vaid ühe tabamuse vähem sai kirja Howard Frieier Audentesest. Naiste arvestuses oli parim Merilin Metsalu Audentesest 21 tabamusega, mis ka meeste arvestuses oleks tähendanud jõudmist kolme parema hulka.

Üldarvestuses oli sellel aastal üllatuslikult parim Tartu Tervishoiu Kõrgkool, kes oli eriti tubli individuaalaladel, kus noppis enam kui pooled oma punktidest. Talle järgnesid Tallinna Ülikool ja Tallinna Tehnikaülikool, kes sai küll kaks võistkonnaala võitu, kuid ei suutnud välja panna individuaalvõistlejaid mitmel üksikalal. Eesti Maaülikooli jäi turniiril napilt poole punktiga kuuendale kohale ja eelmise aasta meistritiitlit ei õnnestunud kaitsta, kuna sellel aastal oli kaasas ainult üks naisvõistleja. 

Pilte turniirist saab näha EASL facebooki lehel ja tulemusi näeb siit.


Autor: Esko Tõnisson

Allikas: www.easl.ee