Uudised

Euroopa suurim linnaorienteerumisvõistlus alustab Tallinnas

8. mail algusega kell 16.30 toimub Vabaduse väljakul Euroopa suurima linnatingimustes kulgeva paarisorienteerumisvõistluse Alma Linnasprindi esimene Tallinna etapp. Alma Linnasprint on rahvasportlik orienteerumis- ja kepikõnniüritus, mis on varasemalt  populaarsust kogunud Tartus.

Eesti Orienteerumisliidu juhatuse esimees Sixten Sild kinnitab, et Alma Linnasprindi näol on tegemist Eestis ainulaadse spordisündmusega. „Erinevalt klassikalisest metsas orienteerumisest teeb Linnasprindi eriliseks see, et võistlus toimub linnaoludes ning rada tuleb läbida koos kaaslasega. Nii rohkearvulise osavõtjaskonnaga linnas toimuvat paarisorienteerumisüritust mujal Euroopas ei korraldata ning laienemine Tallinnasse annab üritusele veelgi enam mastaapi,“ sõnas Sild.

Linnasprindi peakorraldaja, Eesti Maaülikooli Spordiklubi spordijuht Tauri Tilk selgitab, et seitse aastat tagasi Tartus tudengiprojektist välja kasvanud võistluse eesmärk on parandada inimeste liikumisharjumusi ning propageerida orienteerumist kui spordiala veidi lõbusamas vormis: „Linnasprindi eesmärk on olla eelkõige meeleoluspordisündmus, seetõttu on osalemisvõimalus ka neil, kel puudub varasem orienteerumiskogemus. Võistlusrada on koostatud nii, et selle saaks läbida ka näiteks otse kontorist töölt tulles.“

Tallinna esimesel etapil on tegemist suundorienteerumisega, kus kaheksa kohustuslikku kontrollpunkti asuvad Tallinna vanalinnas. Orienteeruvalt kolme kilomeetri pikkune rada on jõukohane igas vormis ja vanuses inimestele. „Eraldi arvestus toimub koolinoortele, et parandada õpilaste seas nii liikumisharjumusi kui ka kaardilugemisoskuseid ning selgitada välja Tallinna koolide meister. Muuhulgas oleme mõelnud ka neile, kes iseseisvalt kaardiga rajale startida ei söanda ning seetõttu on võimalik juhendaja eeskujul ühiselt läbida Linnasprindi rada ka kõnnikeppidega,“ täiendas Tilk.

4. mail kell 12.00-16.00 toimub Solarise keskuses Alma Linnasprindi esimese etapi eelüritus, kus tutvustatakse orienteerumise põhitõdesid ning oskused saab proovile panna Solarise keskuse siseorienteerumisel. Kõigil registreerunutel on kaubanduskeskuse üritusel võimalik  välja võtta oma võistlusnumbrid, et 8. mail kiiremini rajale startida ning lisaks on võimalik veel viimast korda registreeruda esimese vooru hinnaga.

Alma Linnasprindil võisteldakse nii mees-, nais- kui segapaaride arvestuses. Linnasprindi Tallinna teine etapp leiab aset 18. septembril. Linnasprinti korraldab Eesti Maaülikooli spordiklubi.

 

Lisainfo: Tauri Tilk, Alma Linnasprint peakorraldaja, Eesti Maaülikooli Spordiklubi spordijuht

Kontakt: tel: 50 88 458, tauri.tilk@emu.ee; http://linnasprint.emu.ee ja www.facebook.com/linnasprint