Uudised

Alma Linnasprint alustab hooaega

Kolmapäeval, 27. märtsil algusega kell 16.30 toimub Tartu Raekoja platsil Euroopa suurima linnatingimustes toimuva paarisorienteerumisvõistluse esimene etapp. Meeleolukas rahvaspordiüritus Alma Linnasprint ootab kõiki huvilisi orienteeruma ja kepikõnnimatkale.

“Linnasprindi eesmärk on parandada inimeste liikumisharjumusi ning propageerida orienteerumist kui spordiala veidi lõbusamas vormis,“ sõnas Eesti Maaülikooli Spordiklubi spordijuht ja ürituse peakorraldaja Tauri Tilk. „Erinevalt klassikalisest orienteerumisest teeb Linnasprindi eriliseks see, et võistlus toimub linnaoludes ning rada tuleb läbida koos kaaslasega.“

Linnasprindi esimene etapp on suundorienteerumine, mille kaheksa kontrollpunkti asuvad Tartu vanalinnas ja Toomemäel. Orienteeruvalt kolme kilomeetri pikkune rada on jõukohane igas vormis ja vanuses inimestele.

Kuna osalejate huvi on aasta-aastalt üha kasvanud, alustab Linnasprint lisaks Tartule sellest aastast ka Tallinnas, kuhu on mais ja septembris oodatud kõik huvilised. Lisandunud on ka uusi võistlusklasse. Varasemate aastate koolinoorte klass jaguneb sellest aastast kaheks ja toimub eraldi põhikooli- ja gümnaasiumiõpilaste arvestus. Lisaks on põhiklass täienenud segapaaride arvestuse võrra ning uuendusena on lisandunud firmade klass, kus võitjad selgitatakse hooaja lõpuks.

Linnasprindi Tartu II etapp toimub 15. mail ja III etapp 25. septembril. Tallinnas toimub I etapp 8. mail ning teine 18. septembril.

Iga-aastaseks traditsiooniks kujunenud  Alma Linnasprint on paarisorienteerumisvõistlus, mis alustab tänavu seitsmendat hooaega. Ürituse korraldaja, Eesti Maaülikooli Spordiklubi allkirjastas märtsi algul sponsorlepingu Valio Eesti AS-ga, mille tulemusena kannab endise nimega Tartu Linnasprint Alma Linnasprindi nime.