Uudised

Valio andis Tartu Linnasprindile Alma nime

Valio Eesti allkirjastas äsja sponsorlepingu Eesti Maaülikooli Spordiklubiga, mille tulemusena hakkab seni Tartus populaarne rahvaspordiüritus Tartu Linnasprint kandma Alma Linnasprindi nime. Sponsorleping sõlmiti kolmeks aastaks.

Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul sai Linnasprint valituks just tänu asjaolule, et tegemist on rahvaspordiüritusega, millest võib osa võtta igaüks sõltumata vanusest või füüsilisest vormist. Samuti on oluline Linnasprindi lai haare: üritus laieneb sellest aastast lisaks Tartule ka Tallinnasse ning tulevikus on plaanis linnasprinti korraldada ka teistes linnades. „Vastavalt meie sponsorluse põhimõtetele toetab Valio just tervislike eluviiside ja igapäevaste liikumisharrastustega seotud tegevusi,” kinnitas Kalbin.

Eesti Maaülikooli Spordiklubi spordijuht, Alma Linnasprindi peakorraldaja Tauri Tilk sõnab, et Alma Linnasprint on Euroopa suurim linnatingimustes toimuv paarisorienteerumisvõistlus.

“Linnasprindi eesmärk on parandada inimeste liikumisharjumusi ning propageerida orienteerumist kui spordiala veidi lõbusamas vormis. Erinevalt klassikalisest orienteerumisest teeb Linnasprindi eriliseks see, et võistlus toimub linnaoludes ning rada tuleb läbida koos kaaslasega. Täiskasvanute eeskujule lisaks ootame eraldi võistlusklassis osalema ka koolinoori, et parandada ühtviisi nii nende kaardilugemisoskust kui arendada sportlikku mõttelaadi,” täpsustas Tilk.

Linnasprint alustab hooaega Tartu etapiga juba 27. märtsil, II etapp toimub 15. mail ja III etapp 25. septembril. Tallinnas toimub I etapp 8. mail ning teine 18. septembril.