Uudised

Eesti Maaülikooli jalgpallurid jäid napilt üliõpilasmeistrivõistlustel poodiumilt välja

Pühapäeval, 17.veebruaril selgitati Eesti Maaülikooli spordihoones kolmeteistkümne võistkonna osavõtul 2013. aasta üliõpilasmeistreid saalijalgpallis. Turniiri esimene kohtume pakkus kohe üllatuse, kui tiitlikaitsja Tartu Ülikool pidi võtma vastu 0:2 kaotuse ilusat ja ründavat mängu näidanud Eesti Mereakadeemia meeskonnalt. Kuigi ka edasistes alagrupi ja kaheksandikfinaalide kohtumistes oli väga palju põnevaid mänge ja nii mõnigi kohtumine lõppes viigiliselt, sammusid turniiri favoriidid kindlalt veerandfinaalidesse.

Esimeses veerandfinaalis võitis Sisekaitseakadeemia tulemusega 4:1 Eesti Mereakadeemia. Nende vastaseks poolfinaaliks tuli Eesti Maaülikooli II võistkond, kes tulises veerandfinaalis oli mängu lõpus löödud väravatest parem oma kooli esindusmeeskonnast. Teises tabelipooles võitis eelmise aasta kolmanda koha meeskond Tallinna Tehnikaülikool skooriga 3:0 seni väga südi mängu näidanud Tartu Ülikooli Pärnu Kolledži. Viimases veerandfinaalis kohtusid aga eelmise aasta finalistid. Kui 2/3 mänguajast oli tegemist väga kõrgetasemelise ning nauditava kohtumisega, siis pärast Tallinna Tehnikakõrgkooli avaväravat tiitlikaitsja Tartu Ülikooli mäng selgelt lagunes ning nii sai eelmise hooaja hõbedane meeskond kirja kindla 3:0 võidu.

Mõlemad poolfinaalid kulgesid üsna sarnase stsenaariumi järgi. Esimeses mängus asus Sisekaitseakadeemia Eesti Maaülikool II võistkonna vastu kohtumise 9. minutil juhtima ja kuigi tartlased ründasid suurte jõududega, oli hoopiski Sisekaitseakadeemia see, kes kohtumise viimasel minutil 2:0 lõppseisu vormistas. Tehnikakoolide vahelise kohtumise stsenaarium oli erinev üksnes selle poolest, et avavärava lõi Tallinna Tehnikakõrgkool mängu 5.minutil, mängu lõppseis 2:0 vormistati samuti kohtumise viimasel minutil.

Teist aastat järjest kohtusid saalijalgpalli meistrivõistluste 3.-4.koha mängus Tallinna Tehnikaülikooli ja Eesti Maaülikooli meeskonnad. Nii nagu aasta tagasi, nii ka seekord, alistas TTÜ Eesti Maaülikooli II võistkonna tulemusega 2:0, neile seega tasuks pronksmedalid ning EMÜ pidi teist aastat järjest esimesena suu medalitest puhtaks pühkima.

Finaal kujunes aga ootamatult ühepoolseks. Eelmise aasta hõbedane meeskond Tallinna Tehnikakõrgkool ei jätnud üllatajale Sisekaitseakadeemiale sõnaõigust ja võitis meistritiitli ning kohtumise 4:0. Sisekaitseakadeemiale oli see alles esimeseks medaliks saalijalgpalli turniiri ajaloos. Tallinna Tehnikakõrgkooli võidukas meeskonnas mängisid Sander Susi, Andro Aavik, Sander Karu, Andre Mägi, Jaan Leimann, Kaupo Kantsik, Henri Hang, Lauri Kivimeister, Amor Luup ja Karl Karimõisa, võistkonna treener Enn Laanmäe.

Turniiri parimatele mängijatele olid eriauhinnad välja pannud firma POPSPORT. Turniiri parimaks mängijaks valiti võitjameeskonnast Jaan Leimann (turniiril 5 väravat), parimaks väravavahiks Sander Susi samast meeskonnast ning turniiri suurim väravakütt oli Ervin Stüf Sisekaitseakadeemiast 8 tabamusega.

Võitjameeskond lunastas meistritiitliga õiguse esindada Eestit juulis Hispaanias, Malagas toimuvatel Euroopa üliõpilaste meistrivõistlustel.

Tulemusi on võimalik näha siit.

Peagi tulemused ja pildimaterjal kättesaadav ka www.easl.ee.


Autor: Rait Rodi