Uudised

Eesti Maaülikool sai EASL-i õppejõudude turniiril Pärnus esikoha

Reedel, 11.01.13 peeti järjekordne EASL aastapäevaturniir kõrgkoolide ning nende spordiklubide õppejõududele ning töötajatele. Lisaks kõrgkoolidele olid oma esindused välja pannud ka Tartu ja Tallinna linnavalitsused ning Audentese spordiklubi. Tavapäraselt olid kohal ka Helsingi Ülikooli võrkpallurid. Kokku osales turniiril ligi 30 võistkonda, kes võtsid mõõtu meeste korvpallis, võrkpallis ja males. Individuaalalades võisteldi lauatennises, sõudmises ning korvpalli vabavisetes.

Kokku oli EASLi turniiril osalemas ligi 300 inimest. Üldarvestuses sai esikoha Eesti Maaülikool, kes küll ühtegi võistkonnaala ei võitnud, küll aga esindati pallimänge väga mitme võistkonnaga ja saavutati üle keskmise paremaid kohti. Parima üldtulemuse tagas Eesti Maaülikoolile individuaalalades võidetud punktid. Üldarvestuses teisele kohale tuli Tartu Ülikool, kes edestas nii Tallinna Tehnikaülikooli, kui ka Tartu Tervishoiu Kõrgkooli. Parima mittekõrgkoolina oli Audentese spordiklubi kuues.

Kõrgetasemelisi mänge võis ka sel aastal näha kõikidel võistkonnaaladel, kuid just meeste korvpallis olid kohale tulnud sellised legendaarsed korvpalliässad nagu Priit Ilver (Tallinna Linnavalitsus), Heino Lill ja Viktor Viktorov (TTÜ), Howard Frier, Tair Tenno ja Merilin Metsalu (Audentest). Kaasa tegid ka Tallinna linnasekretär Toomas Sepp, Tartu spordijuht Veljo Lamp, Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land, Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur jt.  

Meeste korvpallis tegi võrreldes eelmise aastaga tubli vigadeparanduse Audentese spordiklubi võistkond, kes möödunud aastal saadud 4 koha vahetas ümber koguni kuldmedali vastu, olles paremad nii Sisekaitseakadeemiast (hõbe) kui ka Tallinna Linnavalitsusest (pronks). 

Meeste võrkpallis jõudsid finaali TTÜ I ja TLÜ meeskonnad. Pärast tasavägist mängu oli võidukas TTÜ I võistkond. Kolmandaks tuli Tallinna Linnavalitsuse meeskond. Naiste võrkpallis olid taaskord finaalis vastamisi eelmise aasta kaks tugevamat naiskonda. Ka sel korral suutis Tartu Ülikooli naiskond Tallinna Ülikooli ees paremuse maksma panna. Kolmanda koha võitis TTÜ naiskond. 
 
Males oli parim Tartu Ülikooli võistkond (Marek Kolk, Andres Kuusk, Toivo Hinrikus, Silvi Salupere) Tallinna Tehnikaülikooli ees. Kolmandaks tuli Sisekaitseakadeemia. 
 
Korvpalli vabaviskeid käis proovimas ligi 50 meest ja naist. Kõige täpsema käega oli sel aastal Audentese esindaja Howard Frier, kes sai ühe minuti jooksul vabaviskejoonelt koguni 25 tabamust. 22 tabamusega tuli teiseks Heino Lill (TTÜ) ja kolmandaks taaskord Audentese viskekahur Tair Tenno (21 tabamust). Naistest sai kindla võidu 23 tabamusega Merilin Metsalu (Audentes). 
 
Lauatennise võitis EASLi turniiri kauaaegne veteran-võistleja Leonid Aunapuu (TTÜ), kes finaalis oli parem Veiko Ristissaarest (SKA). Pronksmedali võitis Aarne Põder (EMP). Naistest kaitses meistritiitlit Reet Juurik (EMÜ) Kristiina Kopli (TÜ) ja Eve Unt'i (TÜ) ees. 
 
Sõudeergomeetrite 500m distantsil võidutses meestest Aivar Jürgenson (TLÜ) Tauri Tilga ka Indrek Tamme (mõlemad Eesti Maaülikool) ees. Naistest  sai esikoha Annika Lall (SKA) Maire Aruotsa (TTHKK) ja Keiu Kriiti (TÜ) ees. 
 
Õhtu lõppes meeleoluka autasustamisega, kus jagati parimatele karikaid, diplomeid ning auhindu. 
 
Pildivaliku leiate: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.577382642276059.148163.207635349250792&type=3 

Autor: Esko Tõnisson

Allikas: EASL