Uudised

Eesti Maaülikooli korvpalllurid tulid üliõpilasmeistrivõistlustel teiseks

Laupäeval, 17.12.2011 selgitati Eesti Maaülikooli spordihoones üliõpilasmeistrid korvpallis. Meeskondi registreeris kokku kuus ja naiskondi kolm. Mängud läksid pärast EASL-i peasekretäri Tarmo Jaaksoni sõnavõttu hoogsasti käima.

Meeste A-alagrupis läksid omavahel vastamisi Tallinna Tehnikaülikooli I ja Eesti Maaülikooli meeskonnad. TTÜ I oli kohale tulnud raske kahurväega meistriliigast ja EMÜ mängijatel ei jäänud muud üle, kui vastu võtta kaotus tulemusega 65:27. Teised mängud jäid A-alagrupis ära, kuna Tallinna Ülikool ei saanud oma teist meeskonda kokku, nii pääsesid alagrupis mõlemad eelpool nimetatud meeskonnad poolfinaalidesse.

Meeste B-alagrupis peeti maha tasavägised heitlused Tallinna Ülikooli I, Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli II meeskondade vahel.  Ühtlasest alagrupist väljus võitjana TLÜ I meeskond, kes alistas TÜ seisuga 39:35 ja TTÜ II skooriga 44:27. Alagrupi teise koha saavutas TTÜ II meeskond, kes alistas TÜ esinduse tulemusega 47:42.

Poolfinaalides kohtusid TTÜ I ja TTÜ II, mängijate arvetes oli see treenerite vaheline duell, kus jäi kindlalt peale legendaarne Heino Lill seisuga 68:32. Teine poolfinaal kujunes pärast EMÜ meeskonna edukat algust siiski tasavägiseks kohtumiseks, kui TLÜ I mängijad sattusid hoogu ja hakkasid järsku väga hea protsendiga kaugviskeid tabama. Viimase minuti mängisid EMÜ esindajad kindlamalt ja võitsid lõpuks TLÜ I võistkonda vaid  ühe punktiga.

Kolmanda koha kohtumises oli TLÜ I juba moraal langenud ja nad kaotasid ka selle mängu eelnevalt alagrupis võidetud TTÜ II meeskonna vastu tulemusega 41:47. Finaalis alistas TTÜ I EMÜ meeskonna kindlalt 58:32 ja tuli Eesti üliõpilasmeistriks.

Naiste esikoht otsustati põhimõtteliselt ühe mänguga Tartu Ülikooli ja Tallinna Ülikooli naiskondade vahel, kus sellel korral osutuks tugevamaks Tartu Ülikooli naiskond seisuga 53:48. Kõik mängud kaotanud Tartu Ülikooli harrastajad jäid kolmandaks.

Pilte saab näha siit.


Autor: Esko Tõnisson