Uudised

Eesti Maaülikooli tuli EASL aastapäeva turniiril teiseks

Reedel, 14.01.2011toimunud kõrgkoolide õppejõudude ja töötajate turniir EASL aastapäeval on kujunenud juba traditsiooniks,  sel aastal  peeti turniiri juba kümnendat korda. Järgmise aasta turniiriga tähistatakse Eesti Akadeemilise Spordiliidu 20. aastapäeva.

 

Turniirile kutsuti lisaks kõrgkoolidele ka üliõpilasspordi suuremad toetajad (Haridus- ja Teadusministeerium, Kultuuriministeerium, Tartu ja Tallinna Linnavalitsus, EOK, Eesti Rahvusringhääling). Seekord osales kokku 20 kõrgkooli ja teiste organisatsioonide võistkonda. Nagu alati  nii ka seekord osales  võistlusel Helsingi Ülikooli üle 50a võrkpallivõistkond.

Võisteldi korv- ja võrkpallis, males, lisaks veel olid kavas individuaalaladena korvpalli vabavisked, lauatennis ja sõudmine ergomeetritel.

Seekord sai üldarvestuses ülekaaluka võidu Tartu Ülikooli, kes esines just hästi individuaalaladel. Teiseks tulnud Eesti Maaülikool edestas napilt, vaid kahe punktiga, Tallinna Tehnikaülikooli. Parim mittekõrgkool oli Tartu Linnavalitsus viienda kohaga.

Korvpallis sai teist aastat järjest esikoha Tallinna Linnavalitsus, kes oli finaalis parem Tartu Ülikooli meeskonnast. Kolmanda koha kohtumises alistas Tartu Linnavalitsus üllatuslikult Tallinna Tehnikaülikooli. Eesti Maaülikooli I võistkond võitis 7. kohamängus Kõrgemat Sõjakooli  ja maaülikooli II võistkond jäi jagama kohti 9.-11.

Võrkpallis sai esimest korda üldse turniiri ajaloos esikoha Eesti Lennuakadeemia meeskond, kes võitis finaalis Eesti Maaülikooli I meeskonnast. Kolmandaks tuli TTÜ meeskonda, kes oli parem Tartu Linnavalitsusest. Eesti Maaülikooli II meeskond tuli kuuendale kohale. Naiste võrkpallis sai esikoha taas Tallinna Ülikooli naiskond. EMÜ esindus tuli naistearvestuses auväärsele viiendale kohale.

Males sai esikoha TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia võistkond, kes edestas Tartu Ülikooli võistkonda poole punktiga.

Lauatennise kolm paremat olid Leonid Aunap (TTÜ), Kurmo Annus (ELA) ja Ülo Kaevats (TTÜ). Naistest võitis Reet Juurik (EMÜ).

Sõudeergomeetritel said meeste hulgas kolmikvõidu TÜ esindajad - Elar Jaakson, Jarek Mäerstu ja Heigo Tiidemaa. Ainuke, kes vähegi suutis neile konkurentsi pakkuda oli EMÜ esindaja sõudmise veteran Argo Normak (mängis lisaks veel terve korvpalli turniiri kaasa ja võrkpalli finaalis), kes suutis ennast neljandaks sõuda. Naistest oli parim ülekaalukalt Annika Lall Sisekaitseakadeemiast.

Korvpalli vabavisetes (ühe minuti jooksul kahe palliga) oli meestest parim Martin Vahimets (TTÜ) 22 tabamusega, kelle viimane tabav vise läks teele koos vilega. 21 tabamust said kirja viis meest Viktor Viktorov, Heino Lill (TTÜ), Esko Tõnisson (EMÜ), Raido Mägi (Tartu Linnavalitsus) ja Margus Klaan (kultuuriministeerium).

Kokku oli osalejaid üle paarisaja, arv on stabiilne, sest aeg piirab enama osavõtjate arvuga turniiri korraldamist. Järgmise aasta turniir peaks tulema tavapärane, sest formaat on ennast õigustanud, küll aga tuleb kindlasti muid üritusi juubeli puhuks.

Pidulik spordipäeva lõpetamine toimus õhtul klubis Trehv, kus lisaks turniiri paremate autasustamisele peeti meeles ka 2010. a. parimaid üliõpilassportlasi. Parima naisüliõpilassportlase karikas  võttis vastu  kõrgushüppajale Anna Iljuštsenko, kes tahab eeloleval suvel hästi esineda XXVI suveuniversiaadil. Parim meesportlane Mikk Pahapill polnud küll kohal, kuid karika annab talle üle EASL juhatuse aseesimees ja TTÜ Spordiklubi juht Heino Lill. Parimaks võistkonnaks tunnistati naissõudjad Sille Vaiksaar-Natalja Garankina, kes üliõpilaste maailmameistrivõistlustel võitsid hõbemedali. Parima üliõpilasspordi manageri mälestuseseme sai Priit Purge, kes on organiseerinud viimastel aastatel meie sõudjate sõidud üliõpilaste maailmameistrivõistlustele ja kust alati on tuldud tagasi medalitega.


Autor: Esko Tõnisson

Allikas: www.easl.ee