Uudised

Veel uudiseid

Suurel reedel oleme avatud 08:00-20:00

13:55 25.03.2024
Suurel reedel, 29.03.2024, on EMÜ Spordiklubi avatud kell 08:00-20:00.    Kauneid e

EMÜ MV SpikeBall

13:01 25.03.2024
EMÜ spikeballi meistrivõistluste etapp on põnevalt läbitud!  EMÜ s

Kevad käes ning hooaeg lõpusirgel

10:27 25.03.2024
Eesti Maaülikooli saalihokinaiskond läks finaalseeriat 2-0 juhtima. Eesti-Läti ü

EMÜ MV Mälumängus 

14:39 15.03.2024
12. märtsil toimusid Eesti Maaülikooli meistrivõistlused mälumängus, koos

Põnevust täis nädalavahetus

09:05 04.03.2024
Eesti Maaülikooli võistkondadel on hooajad lõpusirgel ning otsustavad mängud

Nädalavahetuse mängud

11:02 21.02.2024
Nädalavahetusel pidasid Eesti Maaülikool/Structura võrkpallurid laupäeval kodu

Eesti Maaülikooli üliõpilane tuli veelauasõidu Eesti meistriks

Eelmisel nädalavahetusel Ra­­hinge veepargis peetud Eesti meistrivõistluste finaalvõistlusel tuli 20-aastane tartlane Daniel Matsukevitš teise tartlase, Martin Bachmanni järel küll teiseks, kuid sarja üldarvestuses pälvis ta üheksandat korda Eesti meistritiitli.

Enne finaaletappi oli sõitjate punktiseis päris võrdne ja kindla võitjana Matsukevitš vette ei läinud. "Finaalsõidus pidin ikkagi riskima ja tegema väga tehnilisi trikke, millega ei ole üldse raske kukkuda. Nagu ka näha, siis viimasel etapil Martin Bachmann võitis mind, üldarvestuses see rolli ei mänginud, kuid siiski näitab, et konkurents on väga tihe," märkis Daniel.

Matsukevitši veelauan­­dusega seotud soovid on lihtsad: ta tahab sõita võimalikult paljudes kaabliparkides väljaspool Eestit, sõitu nautida ja vigastusi vältida. Loomulikult tahab ta õppida uusi trikke ja osaleda võistlustel, aga konkreetsemat eesmärki tal ei ole.

Lisaks üheksale Eesti meistritiitlile on sportlasel ette näidata kuus Balti ja kaks Soome meistritiitlit, Hispaania meistrivõistlustel jäi ta teiseks. Edu saladuses ei ole noormehe sõnul midagi ulmelist: peab lihtsalt palju sõitma, uusi trikke õppima ja, mis kõige tähtsam, mitte kartma.

Ligi viis aastat on Matsu­­kevitši põhilised konkurendid olnud Rahinge pargi eestvedajad Martin ja Madis Bachmann, kuid nüüd näeb ta Tartust uut järelkasvu, see motiveerib kogenud sõitjat uusi trikke õppima.

"Rahingel on Eesti parimad sõitjad. On ka mujal, kuid Rahinge sõitjatel on rohkem sõidukogemust ning väga hea kaablipark, kus harjutada," selgitas Matsukevitš. Tema hinnangul sai viimasel etapil Rahingel paljudele Tallinna, Soome ja Läti sõitjatele komistuskiviks bassein, sest basseinis obstaaklitel sõitmine vajab harjutamist ning see andiski kõva eelise Tartu sõitjatele.

Meeste klassis tuli viimasel etapil võitjaks Martin Bachmann ja Matsukevitši järel kolmandaks Madis Bach­­mann. Sarja üldarvestuses järgnesid Matsukevitšile Tõnis Tein ja Madis Bach­­mann.


Autor: Marii Kangur

Allikas: Tartu Postimees