Uudised

Veel uudiseid

Suurel reedel oleme avatud 08:00-20:00

13:55 25.03.2024
Suurel reedel, 29.03.2024, on EMÜ Spordiklubi avatud kell 08:00-20:00.    Kauneid e

EMÜ MV SpikeBall

13:01 25.03.2024
EMÜ spikeballi meistrivõistluste etapp on põnevalt läbitud!  EMÜ s

Kevad käes ning hooaeg lõpusirgel

10:27 25.03.2024
Eesti Maaülikooli saalihokinaiskond läks finaalseeriat 2-0 juhtima. Eesti-Läti ü

EMÜ MV Mälumängus 

14:39 15.03.2024
12. märtsil toimusid Eesti Maaülikooli meistrivõistlused mälumängus, koos

Põnevust täis nädalavahetus

09:05 04.03.2024
Eesti Maaülikooli võistkondadel on hooajad lõpusirgel ning otsustavad mängud

Nädalavahetuse mängud

11:02 21.02.2024
Nädalavahetusel pidasid Eesti Maaülikool/Structura võrkpallurid laupäeval kodu

Saalihokihooaeg lõppes kirkaimate medaliteta

Maaülikooli liigade saalihokivõistkondade hooaeg lõppes eelmisel nädalavahetusel. Medalisaagiks jäi seekord hõbe meeste esiliigast ning pronks naisteliigast ja meeste teisest liigast. Esindusmeeskond pidi leppima neljanda kohaga, kui kaotas pronksikohtumise 3:6 Sparta Team Automaailmale. Kolme võiduni peetavas poolfinaalseerias näitas veenvat ülekaalu (12:2, 8:4, 15:4) Jõgeva spordiklubi Selver/Tähe.

Erinev tase

Võistkondade treener Talis Mölder sõnas, et esindusmeeskonna edasiminek oli võrreldes eelmise hooajaga küll märkimisväärne, kuid medalikolmiku tasemeni nad veel ei küündi. Tulemust nimetas ta õiglaseks, ent mitte rahuldavaks.

«Spartaga suudame heal päeval küll võrdselt mängida, aga finalistid, Jõgeva SK Selver / Tähe ja TTÜ / Team Exel, on klassi võrra kõrgem tase,» selgitas ta.

Tasemevahe põhjusena näeb Talis Mölder teiste meeskondade tugevaid võõrmängijaid. Samas nentis ta, et «turistmängijaid» mängudeks siia vedada ei tahaks, aga kui paar korraliku tasemega saalihokimängijat tuleksid näiteks Soomest ülikooli õppima, oleks hea meel küll.

Hõbe ja kaks pronksi

Naiskond võitis pronksikohtumises 4:2 Jõgeva SK Selver /Tähet. Poolfinaalseerias jäädi aga 0:4, 3:5 ja 0:5 alla Sparta spordiseltsile.

«Naiskonna pronksmedalid lohutavad küll, aga vähemalt finaal oli siiski eesmärk,» ütles Mölder ja lisas, et kuigi ka EMÜ spordiklubi arenes positiivses suunas, on vastased eest ära läinud.

Edasiseks annavad lootust sel hooajal naiskonnaga liitunud noormängijad, kes iga mänguga kogemusi kogusid ning tublit arengut näitasid.

Esiliiga meeskond alistas poolfinaalis seisuga 8:5 Viljandi Metalli. Finaalis läks Tartu meeskond küll 4:1 TTÜ/Ääsmäe ees juhtima, kuid vastased kallutasid mängu siiski 6:4 enda kasuks. Samas oli juba finaali jõudmine esiliigale võit, sest kahel viimasel hooajal on poolfinaalis kaotatud.

Mölder rääkis, et esiliiga hooaeg sujus mõningatest vääratustest hoolimata plaanipäraselt ja õige hoog saadi sisse õigel ajal, kevadel kohamängudes.

«Kõrghetkeks oli veerandfinaali võit esiliiga kahe viimase aasta võitja, ülitugeva TVK Leekide meeskonna üle,» arvas ta ning lisas, et hea meel on klubi noormängijatest, kes võtsid hooaja jooksul järjest suurema rolli ja annavad lootust paremale tulevikule.

Suures osas noortest koosnev teise liiga meeskond EMÜ III kaotas poolfinaalis SEB Jõgevale 3:7, kuid pronksikohtumises võideti tõelises põnevusmängus lisaajal 8:7 Jäneda II. Teised kaks Tartu teise liiga meeskonda Penetron ja Vana Hea Puur piirdusid kaheksandikfinaalidega.

Tartust sirguvast järelkasvust annavad aimu ka head tulemused noorteklassides. U19 neiud võitsid Eesti meistri tiitli, U17 noormehed pronksi ja U11 võistkond hõbeda.


Autor: Marii Kangur

Allikas: Tartu Postimees