Uudised

Veel uudiseid

EMÜ MV Pokkeris

10:04 10.04.2024
Taaskord leidis aset populaarne Eesti Maaülikooli meistrivõistlus pokkeris, mille sellel

Saku I liiga tulised poolfinaalid algasid - seeriat asusid juhtima Tere Kadrina Karud ja Eesti Maaülikool/Evocon

08:46 08.04.2024
Neljapäeval toimusid poolfinaalseeria, mis algas põnevusmänguga Eesti Maaüliko

Laupäeval (06.04.24) on I korruse jõusaal suletud kell 14.00-19.00

17:14 03.04.2024
Seoses eriüritusega on I korruse jõusaal suletud laupäeval (06.04.2024) kell 14.00-

Palju õnne - Eesti Maaülikooli saalihoki naiskond on Eesti Meister!!

08:31 01.04.2024
Eesti naiste finaalseerias kohtusid kolmandat korda Sparta ja Eesti Maaülikool. Tallinnas &Otil

EMÜ MV SpikeBall

13:01 25.03.2024
EMÜ spikeballi meistrivõistluste etapp on põnevalt läbitud!  EMÜ s

Kevad käes ning hooaeg lõpusirgel

10:27 25.03.2024
Eesti Maaülikooli saalihokinaiskond läks finaalseeriat 2-0 juhtima. Eesti-Läti ü

EASL aastapäevaturniiril tuli EMÜ teisele kohale (tulemused ülevaadatud)

Nagu viimastel aastatel tavaks alustas Eesti Akadeemiline Spordiliit oma uut aastat kõrgkoolide õppejõudude ja töötajate spordivõistlusega, millega ühtlasi tähistatati ka Liidu 18. aastapäeva. Lisaks Eesti kõrgkoolidele tegid kaasa veel Helsingi Ülikooli, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Kultuuriministeeriumi, Tartu ning Tallinna Linnavalitsuste ja Eesti Olümpiakomitee võistkonnad.

Seekord toimus turniir taaskord Tartus EMÜ   ja TÜ spordihoonetes.  Esmakordselt saadi proovida täies mahus EMÜ uut moodsat spordihoonet.

Eesti kõrgkoolide töötajate kompleksvõistluste kavva kuulusid meeste korvpall; meeste võrkpall; naiste võrkpall; male (neljaliikmelistele võistkondadele, neist vähemalt üks naismängija); lauatennis; ja korvpalli vabaviskevõistlus.  Lisaks oli veel esmakordselt kavas võistlus sõudeergomeetritel, kus meestest võidutses Janno Väinola Eesti Lennuakadeemiast ja naistest Annika Lall Sisekaitseakadeemiast. Lauatennises võitis meestest Taavi Korsar Eesti Maaülikoolist ning Eve Unt Tartu Ülikoolist. Meeste korvpallivabavisetes oli meestest parim taas Tallinna Tehnikaülikooli spordiklubi juht Heino Lill ja naistest Merilin Metsalu Audentese Spordiklubist.

 

Males osales kuus võistkonda ja taas oli võidukas TTÜ võistkond 18 punktiga TÜ ees, kes kogus 12,5 punkti. Kolmas oli TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia. Males tegid kaasa sellised tuntud nimed nagu Larissa Volpert, Viktoria Baškite, Igor Krupenski ja Siim Kanep. Meeste I laual oligi parim Igor Krupenski (TTÜ) 4,5 punktiga viiest. II laual ja naiste laual said nii Igor Aleksejev kui Viktoria Baškite (mõlemad TTÜ) viis võitu viiest.

 

Korvpallis sai aga esikoha Tallinna Linnavalitsuse meeskond, kes finaalis oli 36:25 parem Eesti Maaülikooli II meeskonnast. kokku osales korvpallis 9 meeskonda. Võitjate meeskonnas mängisid teiste hulgas kaasa ka Veljo Vares, Jesper Parve , Priit Ilver ja Rainer Vakra. Kolmanda koha kohtumises alistas Audentese Spordiklubi 23:18 Eesti rahvusringhäälingu meeskonna. ERR meeskonnas tegid kaasa ka juhatuse liige Jaak Raie, Lauri Varik ja Tarmo Mälberg.

 

Meeste võrkpallis olid kolm paremat Tartu Ülikool, Eesti Lennuakadeemia ja Tallinna Tehnikaülikool. Tartu Ülikooli meeskonnas tegi kaasa ka Kristjan Kais, kes on eelolevate SELL mängude spordipatroon. Naiste võrkpallis võidutses Tallinna Ülikooli naiskond Tartu Ülikooli ja Tallinna Linnavalitsuse naiskonna ees. Tallinna Ülikooli naiskonna hingeks oli muidugi Ellen Liik.

 

Päev lõppes piduliku autasustamisega ning EASL aastapäeva tähistamisega Eesti Maaülikoolis. Kui üldkokkuvõttes Tartu Ülikooli võit 123 punktiga oli suhteliselt veenev, siis järgmistele kohtadele oli heitlus väga pingeline. Nüüd võib öelda, et Eesti Maaülikool sai kokkuvõttes teise koha Tallinna Tehnikaülikooli ees. Võidu peapõhjuseks oli kahtlemata see, et EMÜ suutis  hästi esineda igal alal ja kahel  võistkonnaalal oli välja panna kaks võistkonda. Tartu Tervishoiu Kõrgkooli neljas koht vaid 0,15 punktilise paremusega Eesti lennuakadeemia ees on märkimisväärne just seetõttu, et selles õppeasutuses on nii õpilasteks kui õpetajateks ikka enamasti naised. Nõrgalt oli võistlusel esindatud Tallinna Ülikool, kelle au päästsid õnneks naisvõrkpallurid. Mittekõrgkoolidest oli edukaim Tallinna Linnavalitsus kuuenda kohaga, edestades Tartu Linnavalitsust vaid nelja punktiga.Kokku said punkte 17 võistkonna esindajad.

Lõpetamisel esines ka üks EASL asutajatest ja kauaaegne asepresident Valter Lenk, kes kutsus kõiki toetama üliõpilasspordiajaloo uurimist. 

Eesti Maaülikooli rektor prof. Mait Klaassen avaldas headmeelt, et EMÜ sai võõrustada sellist head võistlust, samas nentis ta, et võistlejate vanus pidevalt nooreneb ja tase tõuseb, mis võib hirmutada vanemaid õppejõude. Ta avaldas ka lootus, et maikuus toimuvad SELL mängud õnnestub samuti kõrgel tasemel läbi viia.

Rohkem informatsiooni võistluste kohta ja võistlusprotokollid leiate www.easl.ee kalendri alt!

 

 

  EASL/EMÜ SK