Õppetöö

OP.1444 KEHAKULTUUR

Kehakultuuri vabaaines on 2023. a kevadsemestril kaks suunda: jõusaali- ja rühmatreeningud ning pallimängud.

Õppetöösse saab registreerida läbi ÕIS-i: ainekood OP.1444.

ÕIS-ist leiab ka detailsema ja kõige ajakohasema info.

 

OP.1444 PHYSICAL EDUCATION

Study subject "Physical education" (OP.1444, 2 EAP) - covers topics like physical activity and health sport. Goal is to give knowledge about physical activity and give overview about different options for individual trainings and recreation.

Specialization in gym and group trainings or ball games. More information in Studies Information System (ÕIS) or from lecturers Sander Hannus / sander.hannus@emu.ee (ball games) and  Agnes-Gertrud Aavaste / agnesgertrud@gmail.com (gym and group trainings).

 


Õppetöö sisu:

 

Jõusaali- ja rühmatreeningud

Pallimängud

Eesmärk

Tutvustada erinevaid rühmatreeningu stiile ja jõusaalis treenimise aluseid; luua eeldused iseseisvaks kehakultuurseks arenguks. Pakkuda vaheldust koolipäevale.

Tutvustada erinevaid pallimänge, luua alus iseseisvaks kehakultuuriliseks arenguks, leida sobiv meeskonnaala, pakkuda vaheldust koolipäevale.

Kestvus

12 nädalat (24-36)

12 nädalat (24-36)

Toimumiskoht

EMÜ spordihoone, F.R. Kreutzwaldi 3 (rühmatreeningute saal ja jõusaal)

EMÜ spordihoone, F. R. Kreutzwaldi 3 (pallisaalid)

Korraldus

Kontakttund, mille käigus on võimalik saada täpsustavat lisainformatsiooni aine läbimise tingimuste kohta, tutvuda spordihoone ruumide ja kodukorraga. Kontakttund võib toimuda virtuaalsena.


Aine põhiosaks on osavõtt iseseisvatest jõusaalitreeningutest ning koos treeneriga toimuvatest rühmatreeningutest.


Kohustuslik on osaleda kontakttunnis ja 6 rühmatreeningul vastavalt rühma ajakavale ning lisaks 6 jõusaalitreeningul vabalt valitud aegadel aine toimumise jooksul; kokku 12 treeningul ja kontakttunnis.


Rühmatreeningutel on võimalik registreerida end 5 erinevasse rühma. Igal rühmal toimub nädalas üks, 90 min kestev treening ajakava järgi. Rühm avatakse, kui sinna on registreeritud vähemalt 6 üliõpilast.

Kokkuleppel õppejõuga on võimalik mõjuval põhjusel treeninguid teistel aegadel ette või järele teha.
Jõusaalitreeningud on võimalik iseseisvalt läbi viia õppeaine kestuse jooksul. Kohustuslikud on vähemalt 4 treeningut, kuid tasuta on võimalik teha kuni 6 treeningut.

Rühmatreeningute aine lõppeb testiga (kuupäev kirjas ÕISis), mida lahendatakse moodle.hitsa.ee vahendusel. Abivahendite kasutamine on lubatud.

 

 

Olulised kuupäevad:

Näd. 24-35 osalemine iseseisvatel jõusaalitreeningutel.
Näd. 24- 32 – osalemine rühmatreeningutel

Testi sooritamine nädal 36.

Üliõpilane saab ÕISis registreerida ajaliselt sobivaimasse gruppi. Kui ühte gruppi registreerunute arv on alla 8, siis vastaval ajal gruppi ei avata ja sellest teavitatakse üliõpilast. Üliõpilane saab valida uue grupi või sobivate aegade puudumisel ainest maha registreerida.

Pallimängudes osalejad õpivad tundma ja osalevad aktiivselt 4 suuremal alal – saalijalgpall, võrkpall, saalihoki ja korvpall. Põgusalt saab osa ka lauatennisest, sulgpallist, jooksmisest ja jõusaalitreeningutest.

Ühele grupile toimuvad tunnid kord nädalas. Kokku on võimalik osaleda 12. treeningul. On lubatud tunde ka ette või järgi teha (osaleda mitu korda nädalas ka teiste gruppide ajal. Ajad saate juhendajalt).

Ühe variandina on võimalik kehakultuuri pallimängude osas treeninguid asendada (maks. 4) ka EMÜ võistkondade kodumängude jälgimisega EMÜ spordihoones. Alad, mille puhul saab omadele kaasa elada on korvpall, saalihoki ja võrkpall. Iganädalased mängude kavad on leitavad sport.emu.ee lehelt või alaliitude võistluskalendrist. Õppeaine raames kodumängu külastuse märkimiseks tuleb EMÜ SK kliendikaart mängu alguses administraatori juures registreerida. Vastasel korral mängu jälgimist kirja ei saa.

Pallimängude aine lõppeb testiga (kuupäev kirjas ÕISis), mida lahendatakse moodle.hitsa.ee vahendusel. Kokku on 20 küsimust korvpalli, jalgpall, saalihoki ja võrkpalli kohta. Lahendamiseks on aega 10 minutit. Abivahendite kasutamine lubatud. Ainet saab läbida aga ka testi sooritamata (võimalus 3).


Olulised kuupäevad:

Nädalad 24-35 osalemine pallimängutundides

Testi sooritamine nädal 36.

Läbimise tingimused

  • Jõusaalitreeningute (6 tk) sooritamine.
  • Rühmatreeningute (6 tk) sooritamine
  • Test. Toimub veebis ja on avatud 36. nädalal.

Võimalus 1:
Osalemine 12 treeningul + test*

Võimalus 2:
Osalemine 10 treeningul  + 2 EMÜ kodumängu + test*

Võimalus 3:
Osalemine 8 treeningul + 4 EMÜ kodumängu külastust (testi ei ole)

*Test toimub veebis ja on avatud 36. nädalal.

Lisainfo

Vajalik sobilik riietus ja sportlikud sisejalanõud (jõusaalis). Esimesel jõusaali külastusel tuleb osta EMÜ SK klubikaart (2 €). Klubikaardi alusel peetakse arvestust kohalkäimiste kohta ja see tuleb spordihoone administraatori juures enne iga osalust registreerida.

Kontaktisik/ vastutav läbiviija

Agnes-Gertrud Aavaste
Agnesgertrud@gmail.com

Sander Hannus
Sander.Hannus@emu.ee ;



 VAATA KUIDAS REGISTREERIDA SIIT!