Uudised

Veel uudiseid

Suurel reedel oleme avatud 08:00-20:00

13:55 25.03.2024
Suurel reedel, 29.03.2024, on EMÜ Spordiklubi avatud kell 08:00-20:00.    Kauneid e

EMÜ MV SpikeBall

13:01 25.03.2024
EMÜ spikeballi meistrivõistluste etapp on põnevalt läbitud!  EMÜ s

Kevad käes ning hooaeg lõpusirgel

10:27 25.03.2024
Eesti Maaülikooli saalihokinaiskond läks finaalseeriat 2-0 juhtima. Eesti-Läti ü

EMÜ MV Mälumängus 

14:39 15.03.2024
12. märtsil toimusid Eesti Maaülikooli meistrivõistlused mälumängus, koos

Põnevust täis nädalavahetus

09:05 04.03.2024
Eesti Maaülikooli võistkondadel on hooajad lõpusirgel ning otsustavad mängud

Nädalavahetuse mängud

11:02 21.02.2024
Nädalavahetusel pidasid Eesti Maaülikool/Structura võrkpallurid laupäeval kodu

EMÜ saalihokikooli tüdrukud tulid Eesti meistrivõistlustel viiendaks.

Nädalavahetusel toimusid kohamängud tüdrukute U-19 vanuseklassis. Eesti Maaülikooli saalihokikooli tüdrukud võitsid viienda-kuuenda koha mängus tulemusega 3-1 (1-0; 2-1; 0-0) Voore SYD naiskonda ja saavutasid tubli viienda koha.

Põhiturniiril võitsid EMÜ SK neiud kolm mängu normaalajal, kahel korral tuli tunnistada vastaste paremust, pärast viiki jäänud normaalaega, karistusvisete seeria järgselt ning viiel korral tuli alla vanduda normaalaja lõpusireeni kõlades. Kokku andis see põhiturniiril 11 punkti ja neljanda koha ning vastaseks veerandfinaals Jõgeva SK Selver/Tähe 93TÜ neidude võistkonna.

Play-off-etapil puudusid EMÜ võistkonnast erinevatel põhjustel kolm mängijat, mis oli noorele võistkonnale kindlasti raskendav asjaolu. Osalenud mängijate mängukoormus oli kohati suur ja jaksamisega võideldes ei suudetud oma sooritustaset saavutada. Lisaks shokeeris mängijaid mängu esimestel minutitel juhtunud intsident, kus võistkonna kapten ja liider Edith Pärnik õnnetult kukkus. Edith jätkas küll pärast mõningast kosumist mängimist, aga oma märgi tegutsemisele see juhtum siiski jättis, mängijad muutusid ettevaatlikuks ja tagasihoidlikuks, mis andis vastasele vabamad käed tegutsemiseks. Samas tuleb tunnistada Jõgeva neidude südikat mängimist, "kindlasti kõige arenenum neidude võistkond tüdrukute liigas. Samuti nagu meie, osalesid nemad sellel hooajal esimest aastat. Esimese mängu võitsime meie 6:1, teise mängu kaotasime karistusvisetega 0:1 ja veerandfinaalis olid nemad meist juba selgelt üle 0:4 ja võitsid lõpuks pronksmedalid, väga tublid tüdrukud ja näha on, et treener Marko Saksing on nendega tubli tööd teinud. Nad väärisid oma medaleid igati", kiitis vastaseid EMÜ SK U-19 neidude treener Talis Mölder.

Kokkuvõttes olid EMÜ SK saalihokikooli noored neiud samuti oma esimesel Eesti meistrivõistluste hooajal väga tublid, "arvestades asjaolu, et meie võistkond koosneb peamiselt 13-14-aastastest tüdrukutest kui vastastel mängivad 15-17-aastased, Eestis lihtsalt ei ole tüdrukutele rohkem võistlusgruppe, siis võime hooajaga rahule jääda. Peale U-19 neidude liigat valitsenud Tamsalu EBE võistkonna ei olnud kellegil meie vastu lihtne ja suutsime ka mänge võita ning mis peamine, hooaja viimase mängu võitsime, mis jätab õhku positiivse emotsiooni" kommenteeris Mölder hoolealuste hooaega.

Viienda koha mängus võitis EMÜ SK tulemusega 3:1 Voore SYD võistkonda. "Tüdrukud vabanesid pingetest ja tegutsesid viimases kohamängus oma võimete tasemel. Mida rohkem mänge kogemustepagasisse koguneb, seda paremini mängijad suudavad ennast väljakul realiseerida. Praegu on veel võistlusmängus nende jaoks väga palju "uusi hetki", millele ei osata piisavalt kiiresti reageerida. Igatahes on tegemist väga ainulaadse ja toreda noorte inimeste seltskonnaga kes armastavad seda mida nad teevad, päris hea omadus ükskõik kellele ükskõik mis valdkonnas".

 

U-19 neidude Eesti meistrivõistluste turniiritabel ja statistika:

http://www.saalihoki.ee/Liigad/U19-neiud.aspx


Autor: Esko Tõnisson

Allikas: www.saalihoki.ee