Uudised

Veel uudiseid

Suurel reedel oleme avatud 08:00-20:00

13:55 25.03.2024
Suurel reedel, 29.03.2024, on EMÜ Spordiklubi avatud kell 08:00-20:00.    Kauneid e

EMÜ MV SpikeBall

13:01 25.03.2024
EMÜ spikeballi meistrivõistluste etapp on põnevalt läbitud!  EMÜ s

Kevad käes ning hooaeg lõpusirgel

10:27 25.03.2024
Eesti Maaülikooli saalihokinaiskond läks finaalseeriat 2-0 juhtima. Eesti-Läti ü

EMÜ MV Mälumängus 

14:39 15.03.2024
12. märtsil toimusid Eesti Maaülikooli meistrivõistlused mälumängus, koos

Põnevust täis nädalavahetus

09:05 04.03.2024
Eesti Maaülikooli võistkondadel on hooajad lõpusirgel ning otsustavad mängud

Nädalavahetuse mängud

11:02 21.02.2024
Nädalavahetusel pidasid Eesti Maaülikool/Structura võrkpallurid laupäeval kodu

Saalihokinaiskonna võidukas jaanuar

EMÜ SK saalihokinaiskond võitis kõik neli jaanuaris peetud kohtumist ja juhib hetkel liigatabelit. „Igatahes üliedukas jaanuarikuu! Pühendumus treeningutele ja hea vaimsus toitsid hästi,“ rõõmustas naiskonna treener Talis Mölder.

EMÜ vs Saku Fortuna

Aastat alustati 8.jaanuaril võiduga eelmise aasta meistri SK Saku Fortuna üle seisuga 3:0. Kui kodusaalis Tartus on naiskond Sakut mitu korda võitnud, siis võit vastaste kodusaalis Kiilis oli esmakordne.

Treener Mölderi sõnul said tartlannad said oma mängu algusest peale hästi käima. „Tugeva kaitsemänguga minimeeriti vastase võimalused ja kiirete vasturünnakutega ja hea söödumänguga loodi arvukalt häid väravalöömise olukordi,“ selgitas ta.

14. ja 16. minutil löödud väravate tulemusel lõppes esimene kolmandik eduseisuga 2:0. Väravate autoriteks Reti Väärt (söödu andis Kersti Teder) ja Jane Klavan (sööt Hana Tomicovàlt).

Teisel kolmandikul küll väravaid lüüa ei õnnestunud, kuid samas hoiti ka enda värav puhtana.

Mäng jätkus tasavägisena viimaselgi kolmandikul ja head võimalused skoorimiseks olid mõlemal võistkonnal. Kolmandiku ainsa värava lõi Meelike Terasmaa, kes realiseeris Jane Klavani söödu. Lõppskooriks säras tablool 3:0 Tartule.

Mängu parimaks sai väravavaht Sanna Kähkönen, kes kogu mängu kestel tegi suurepärast kaitsetööd ning väravaposti abiga tõrjus isegi vastaste karistusviske.

EMÜ vs Tapa valla ühisnaiskond

Tapa spordisaalis võideti 15. jaanuaril Tapa valla ühisnaiskonda seisuga 10:1.

„Head meelt valmistas tõsiasi, et enamuse mänguajast valdas palli Tartu naiskond ja see lõi arvukalt suurepäraseid väravalöömise olukordi ning paljud mängijad said käe valgeks,“ ütles Mölder.

EMÜ SK kasuks olid resultatiivsed mitmed mängijad: Reti Väärt lõi kolm väravat ja  andis kaks resultatiivset söötu, Hana Tomicova’ arvele kanti kolm väravat ja üks sööt, Jane Klavan panustas kolme resultatiivse sööduga, Marii Kangur kahe väravaga; Siiri Nork, Triin Pähn, Meelike Terasmaa, Margit Keerutaja, Kersti Teder ja Ella Lehtinen said kõik resultatiivsustabelisse ühe punkti juurde.

EMÜ vs Tamsalu EBE

16.jaanuaril alistati Tamsalu EBEt seisuga 5:2.

Treener Mölder ütles, et tartlannadele valmistas peavalu vastaste läbi mängu kestnud ülevälja-pressing. „Mängu kaks esimest kolmandikku kulgesid küll EMÜ SK palli valdamise tähe all, kuid seis oli enne viimast kolmandikku pingeline 2:1,“ selgitas ta.

Otsustaval mänguperioodil leidsid tartlannad võtme Tamsalu pressingu murdmiseks ning vastase väravasse löödi kindlalt kolm palli. Mängu lõpptulemuseks sai niisiis 5:2 (0:0; 1:2; 1:3), mis oli treeneri sõnul igati rahuldav.

„Kuigi oli teada, et vastane võib aktiivset survet avaldada ja selleks olid ka ettevalmistused tehtud, ei täitnud mängijad alguses tükk aega plaani,“ tundis Mölder kerget pahameelt. „Nii püsis olukord pingeline enamuse mänguajast, kusjuures vastasel olid ka mitmed väga head väravalöömise võimalused. Õnneks hiilgas Sanna Kähkönen taas EMÜ väravasuul ning aitas võistkonna rasketest hetkedest üle,“ lisas ta.

 

Punktiskoori kasvatasid kolme punktiga Reti Väärt (2+1) ja Meelike Terasmaa (1+2) ning kahe punktiga Jane Klavan (2+0).

EMÜ vs Kuusalu Eluterve Naine

23.jaanuaril võideti Kuusalu Elutervet Naist seisuga 17:1.

Treeneri hinnangul kulges mäng ootuspäraselt. „EMÜ saalihokinaised valitsesid palli üle ja arvukate ilusate söödurallidega loodi mitmeid häid olukordi. 17 löödud väravat kõneleb enda eest, löömata jäi vast teine samapalju, nagu ikka, 100%-liselt ei suuda veel võimalusi realiseerida,“ selgitas ta.

Punktiskoori kasvatasid Reti Väärt kaheksa (4+4), Jane Klavan kuue (3+3) ja Meelike Terasmaa viie (4+1) punktiga. Nii Kersti Teder (0+3), Hana Tomicovà (2+1) kui ka Kati Loid (2+1) aitasid kaasa kolme punktiga. Kaisa Aruaas lisas omalt poolt ühe värava ja ühe söödu ning Ester Malmström ühe värava.

***

EMÜ SK naised on juhtimas ka resultatiivsustabelit, kus esimesel kohal Reti Väärt 33 punktiga (21+12), teisel Meelike Terasmaa 24 punktiga (15+9) ja kolmandal Hana Tomicovà 23 punktiga (9+14).

Hana Tomicovà aga lõpetab oma karjääri (vähemalt selleks korraks) Eestis ja siirdub tagasi Tšehhi, et kodumaal õpinguid jätkata. Thanks, Hana, for joining us! Jstevždy vítánizpět. Do té dobymíthezkýživotJ

***

Veebruari alguses Rakoniewices, Poolas toimuvale MM-i kvalifikatsiooniturniirile sõidavad ka kuus EMÜ SK mängijat: Reti Väärt, Meelike Terasmaa, Kati Loid, Triin Pähn, Jane Klavan ja Marii Kangur.

„EMÜ-st valitud mängijad väärivad igati esinduskohta, võinuks veelgi paar mängijat koondisesse saada,“ ütles Mölder, “ koondislased on läbi hooaja põhjalikult treeninud ja rahvusvahelisteks mängudeks igati valmis.“

***

EMÜ SK järgmised meistriliiga kohtumised toimuvad 12.veebruaril Tapal, kus vastaseks Tapa valla ühisnaiskond, ja 13.veebruaril Tartus maaülikooli spordihallis, vastaseks Tamsalu EBE.


Autor: Marii Kangur