Uudised

Veel uudiseid

Saku esiliigas sai II koha Eesti Maaülikool/Evocon võistkond

10:28 24.04.2024
Saku I liiga sai laupäeval üliemotsionaalse hooajalõpu, kui 2300 silmapaari (absolu

Spordihoone on 1. mail suletud 

10:53 23.04.2024
1. mail on spordihoone suletud.  On May 1st, the sports building is closed.    Ilu

EMÜ MV Pokkeris

10:04 10.04.2024
Taaskord leidis aset populaarne Eesti Maaülikooli meistrivõistlus pokkeris, mille sellel

Saku I liiga tulised poolfinaalid algasid - seeriat asusid juhtima Tere Kadrina Karud ja Eesti Maaülikool/Evocon

08:46 08.04.2024
Neljapäeval toimusid poolfinaalseeria, mis algas põnevusmänguga Eesti Maaüliko

Palju õnne - Eesti Maaülikooli saalihoki naiskond on Eesti Meister!!

08:31 01.04.2024
Eesti naiste finaalseerias kohtusid kolmandat korda Sparta ja Eesti Maaülikool. Tallinnas &Otil

EMÜ MV SpikeBall

13:01 25.03.2024
EMÜ spikeballi meistrivõistluste etapp on põnevalt läbitud!  EMÜ s

Tudengite võrkpallimeistrid on TTÜ ja TÜ

Tartus, Maaülikooli spordihoones selgitati välja 2010. aasta üliõpilasmeistrid võrkpallis. Meeste arvestuses kaitses tiitlit Tallinna Tehnikaülikool ning samaga sai taaskord hakkama ka Tartu Ülikooli naiskond. Finaalturniirile said otse paigutuse eelmise aasta MV tulemuste põhjal 4 meeskonda: Tallinna Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Taru Ülikool ning Eesti Maaülikool.

Järelejäänud 4 kohta selgitati välja eelturniiride põhjal ja koha finaalturniirile 4 „suure“ kõrvale tagasid endale Eesti Lennuakadeemia, Tartu Ülikooli Harrastajad, Tallinna Tehnikaülikool II ja Tallinna Tehnika Kõrgkool. Naise arvestuses tagasid endale pääsu finaali kõik 7 registreerunud naiskonda: Tallinna Ülikool, Tartu Ülikooli naiskond, Tartu Ülikool harrastajad, Tallinna Tehnikaülikool I, Tallinna Tehnikaülikool II, Tartu Tervishoiu Kõrgkool ja Eesti Maaülikool.


Nii meeste kui ka naiste arvestuse mängiti kahes alagrupis. Meeste A alagrupi võitis pingeliste mängude tulemusena Tartu Ülikooli I võistkond. Teiseks tuli eelturniiridelt pääsu finaalturniirile taganud Tallinna Tehnikakõrgkool, kolmandaks Eesti Lennuakadeemia ning üllatuslikult jäi alagrui viimaseks Tallinna Ülikooli meeskond. Meeste B alagrupis näitas head mängutaset Tallinna Tehnikaülikooli I võistkond, teiseks tuli Tallinna Tehnikaülikooli II võistkond ning kolmandale ja neljandale kohale jäid vastavalt Eesti Maaülikool ja Tartu Ülikooli Harrastajad.

Esimeses poolfinaalis kohtusid Tallinna Tehnikaülikooli I ja Tallinna Tehnikakõrgkooli meeskonnad. See mäng kulges  peamiselt TTÜ domineerimisel. Lõptulemuseks jäigi 2-0, millega TTÜ tagas endale esimese finaalkoha. Meeste esimeses poolfinaalis kohtusid Tallinna Tehnikaülikool II ning Tartu Ülikool I. Tartu Ülikooli mehed suutsid südikat vastast 2-0 võita ning pääses finaali, kus ees juba ootamas eelmise aasta meister Tallinna Tehnikaülikool.

Kolmanda koha kohtumine Tallinna Tehnikaülikooli II ja Tallinna Tehnikakõrgkooli vahel oli pingeline. Kuid 2-0 tulemusega suutsid auväärse kolmanda koha võita siiski Tallinna Tehnikakõrgkooli üliõpilased!
Finaalis, Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli vahel, toimus pingelisi pallivahetusi, kuid juba alagruppides häid mänge näidanud TTÜ I oli ka finaalis heas hoos ning võitis mõlemad geimid tulemusega 21:17 ja 21:14. 2010a. üliõpilasmeistriks võrkpallis krooniti juba kolmandat aastat järjest Tallinna Tehnikaülikooli I meeskond.


Naistest pääsesid poolfinaalidesse samuti alagrupi kaks esimest.  A alagrupi võitjaks tuli Tallinna Tehnikaülikooli I võistkond, kes kohtus esimeses poolfinaalis B alagrupi teise kohaga- Eesti Maaülikooli naiskonnaga.  Teises poolfinaalis kohtusid omavahel B alagrupi võitja, Tartu Ülikool ning Tallinna Ülikool, kes jäi A alagrupis teiseks.


Esimeses poolfinaalis  Tallinna Tehnikaülikooli ja Eesti Maaülikooli naiskondade vahel tallinlased vastasele võimalust ei andnud ning 2-0 võit võetu üpris kergelt . Ka teises poolfinaalis pingelist vastasseisu ei tekkinud ning Tartu Ülikooli naiskond võttis 2-0 võidu Tallinna ülikooli naiskonna üle. Pronksimängus Eesti Maaülikooli ja Tallinna ülikooli vahel jäid sel korral tulemusega 2-0 peale tartlased.
Naiste 2010 aasta üliõpilaste võrkpalli MV finaal Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli vahel kulges ühepoolselt. Tiitlikaitsja, Tartu Ülikool, oli heas hoos ning võitis mõlemad geimid selge ülekaaluga. Tartu Ülikooli naised ei loovutanud sel turniiril vastastele mitte ühtegi geimi.

NB! Tulemused ja võistkondade nimekirjad leiate www.easl.ee kalendri alt.

Eesti Akadeemiline Spordiliit tänab kõiki osalejaid!


Autor: Tarmo Jaakson EASL