Saalihoki

Eesti Maaülikooli 2013/14 saalihoki meistrivõistluste juhend

 

1. Eesmärk

Eesti Maaülikooli meistrite selgitamine saalihokis. Sportimisharrastuse ja saalihoki ergutamine EMÜ üliõpilaste ja töötajate hulgas.

Osalemisel saadud punktid lähevad koondtabelisse ning kevadel 2014 selgub sportlikult parim instituut.

2. Aeg ja koht

Võistlused toimuvad pühapäeval, 02. märtsil 2014 algusega kell 10.00 Eesti Maaülikooli spordihoones Kreutzwaldi 3 (registreerimine kell 9.30). Võistlused toimuvad kui registreerinud on vähemalt 3 võistkonda.

3. Korraldamine

Võistlust organiseerib Eesti Maaülikooli Spordiklubi. Turniiri peakohtunik on Tauri Tilk (e-post: tauri.tilk@emu.ee, mobiil: 50 88 458, lühinr: 58458).

4. Osavõtjad

Võistlustest saavad osa võtta üliõpilaspileti esitamisel EMÜ üliõpilased ja töötõendi esitamisel EMÜ töötajad. Võistkondade moodustamine on instituudipõhine. Eraldi võistkonnaga saavad osaleda spordiklubi ja EMÜ töötajad. Võistkonna minimaalseks lubatud suuruseks on 6 ja maksimaalseks lubatud suuruseks on 8 mängijat.

5. Võistluste süsteem

Võistlused toimuvad meeskondadele, lubatud on ka segavõistkonnad. Võistluste lõplik süsteem selgub pärast registreerimise lõppu, sõltudes osalejate arvust. Kui ühest instituudist osaleb kaks või enam võistkonda, siis paigutatakse võistkonnad võimalusel erinevatesse alagruppidesse. 

6. Reeglid

Võistlusel kasutatakse ametlikke rahvusvahelise saalihokiliidu (IFF) reegleid järgmiste muudatustega: 1) mänguaeg on 12 min ning mängitakse jooksva aja põhimõttel,  2) alates veerandfinaalidest mängu viigilise tulemuse puhul selgitatakse võitja karistusvisete sooritamisega (keskpunktist ühe puutega tühja väravasse) 3 mängijat mõlemast võistkonnast, 3) mängitakse miniväravatega ilma väravavahita. Värava ees on poolkaar, mille sisse ei tohi mängija astuda, alast võib õle hüpata ja saalihokikepiga võib alas mängida, 4) korraga on väljakul 4 mängijat, 5) nii alagrupi-, vahe- kui finaalturniiril määrab paremuse suurem punktide summa ( võit 3, viik 1, kaotus0 ja loobumine -1 punkt). Võrdse punktide arvu korral määrab kahe võistkonna puhul paremuse omavahelise kohtumise tulemus, kolme ja enama võistkonna puhul 1) parem väravate vahe omavahelistes mängudes, 2) sellel võrdsusel kogu tabeli ulatuses.

7. Protestid

Võistluste käigus tekkinud küsimused ja protestid lahendavad kohapeal peakohtunik ja peakorraldaja.

8. Instituutide paremusjärjestus

Võitja meeskond saab 25 punkti, teine koht 18, kolmas 15, neljas 12, viies 10, kuues 8, seitsmes 6, kaheksas 4, üheksas 2 , kümnes 1, üheteistkümnes 1 jne. Iga osalenud võistkond saab vähemalt ühe punkti. Neid punkte arvestatakse üksnes instituutide paremusjärjestuse koostamisel, liites instituuti kõikide võistkondade punktid. Instituutidele jagatakse punktid järgmiselt: võitja 10 punkti, teine koht 8, kolmas koht 6, neljas koht 5, viies koht 4 jne.

9. Autasustamine

Võitnud meeskonna liikmed saavad meistrisärgi, kogu esikolmikut autasustatakse medali ja diplomiga. Meistervõistkonda autasustatakse karikaga.

10. Registreerumine

Registreerumine toimub kirjalikult, kuni 27. veebruarini 2014, kella 23.59 siin. Võistkonna esindaja, kes kontrollib võistkonna nimekirja ja vajadusel maksab ka osalustasu, peab olema kohal vähemalt 30 min enne mängude algust, vastasel juhul võistkond mängida ei saa. Osavõtumaks 20,00 eurot/võistkond tasuda hiljemalt 27. veebruariks MTÜ Eesti Maaülikooli Spordiklubi arveldusarvele SEB 10152001503004, SWED 221050769934  panka (makse selgituseks märkida EMÜ MV saalihoki) või 30 minutit enne võistluste algust koha peal sularahas.