Tennis 2009/2010

Maaülikooli meistrid tennises selgunud

Pühapäeval 13. detsembril selgusid esimesed Eesti Maaülikooli tennise esireketid. Kõik registreerunud ja kohale ilmunud mängijad paigutati loosi tahtel turniiritabelisse, kuna info osalejate  tennisemängu taseme kohta puudus. Kokku oli meesesireketi kandidaate 23 ja naisesireketit üritasid endale saada 5 mängijat. Turniiri käigus selgus, et osade võistlejate tennise kogemus piirdus vaid spordikanalite vahendusel edastatud tennisemängu pildi jälgimisest, selle tõttu olid ka kohati tulemused suhteliselt ühepoolsed. Põhimõtteliselt saigi kogunenud osavõtjad jagada kolme gruppi, nimelt tõsiselt tennist mänginud, natukene enne mänginud ja telekast vaadanud gruppi. 

Eelneva jutu põhjal viib oletada, et põhilist tähelepanu sai meeste 1. ja 2. koha mäng, mille stsenaarium oli kui filmis. Nimelt kohtusid finaalis oma ala spetsialistid Erkki Mäeorg ja Ott Raidla, kelle omavaheline mäng süüvis paljude vaatajate mällu pikaks ajaks. Ott alustas mängu enesekindalt ja läks juhtima 5:1. Erkki, kui tõsine sportlane, ei andnud ka kõige halvemas olukorras alla ja võttis lõpuks 7:5 võidu.

Tasavägiseid esitus oli ka teistes koha mängudes, kus jäi peale tennise kogemuste võrra rikkamad inimesed.

Naiste turniiri süsteem jäi loo autorile arusaamatuks, kuid see selleks. Naiste esireketi tiitli pälvis Liis Poopuu, kes loogika kohaselt alistas finaalis Birgit Hänilase. Kolmanda koha sai  Marliis Lumiste.

Üldiselt said kõik osavõtjad ühe tennise kogemuse võrra rikkamaks ja vähemalt sai ka see paika, et Eesti Maaülikooli Spordiklubis hakkavad järgmisest aastast toimuma tennise trennid. Kellel huvi on siis võib endast teada anda e-posti teel sport@emu.ee .