Rahvusvaheline Üliõpilasspordi Päev #IDUS

20. septembril tähistatake ülemaailmselt Rahvusvahelist Üliõpilasspordi Päeva (IDUS). Seoses sellega kutsub Rahvusvaheline Üliõpilasspordi Föderatsioon (FISU) oma liikmeid ja mõttekaaslasi üle maailma teadvustama spordi olulisust tudengkonna seas. IDUS päev, mis on ametlikult UNESCO poolt välja kuulutatud, toimub maailmas teistkordselt. Eestis koordineerib Rahvusvahelise Üliõpilaspäevaga seotud tegevusi Eesti Akadeemiline Spordiliit koostöös oma liikmeskoolide ning nende spordiklubidega.
Seoses Euroopa Spordinädal 2017 avaüritustega Tartus, tähistatakse IDUS päeva eriti suurejooneliselt just ülikoolilinnas, toimub lahtiste uste päev mahuka spordiprogrammi ja koolitustega viies erinevas spordirajatises, kuhu on lisaks tudengitele on oodatud kaasa lööma ja uudistama ka linnarahvas.
IDUS päeva kulmineerub õhtuse TUDENGIRONGKÄIGUGA, mis saab alguse TÜ Spordihoone parklast algusega kell 19:30, kui marsitakse üheskoos Tartu Raekoha platsi, et üheskoos saata ametlik Rahvusvahelise Üliõpilasspordi Päeva tervitus üle kogu maailma!
Üritus kuulub Tartu Tudengipäevad: Sügis 2017 kavva. Vaata lähemaltwww.studentdays.ee.