U-19 koondis pääses Madridis ehmatusega ja jõudis finaalturniirile

Madridis lõppenud U19 noormeeste saalihoki MM- valikturniiril pidas Eesti otsustava kohtumise Hispaaniaga ja saavutas tasavägises heitluses 11:10 (4:4; 3:4; 4:2) võidu. Eesti koondist esindasid MM-il Eesti Maaülikooli Spordiklubi saalihokikooli kasvandikud Rando Ernits, Jan Henrik Pärnik ja Brait-Kevin Raudsepp.

4:1 algedu saavutanud Eesti kaotas selle peatselt ning oli peaaegu terve kohtumise tagaajaja rollis. 3 minutit enne mängu lõppu tegi Tanel Kasenurm Ville Villenthali söödust 11:10 ning selle tulemusega otsustav kohtumine ka lõppes.

Seega pääses Eesti U19 koondis mängima 2015. aasta mais Rootsis toimuva 16- meeskonna finaalturniiri B- divisjoni.

Kohtumise resultatiivseim Eesti poolelt oli Tanel Kasenurm 6 värava ja 2 sööduga.

Mängu käik: http://www.floorball.org/ottelukooste.asp?sarjaId=35&ottelu_id=1395653501

Eesti mängijate väravad + söödud kokkuvõttes:

http://www.floorball.org/default.asp?kieli=826&id_sivu=688&alasivu=688

Turniiri sümboolsesse kuuikusse valiti eestlastest Mathias Einamann ja Tanel Kasenurm.

Peatreener Marko Saksingu kommentaar: "Kolme eelnenud kohtumise kõrval oli viimane ikka väga raske. Hispaanlased olid koduväljakul hea emotsiooniga võitlemas. Võit on võit, aga viimase kohtumise käik vajab meie poolt põhjalikku analüüsimist".

Alaliidu peasekretäri Tõnis Teesalu kommentaar: "Kohustus osaleda MM- valikturniiril tuli alaliidule ootamatult, kuna 2013. aasta reeglite ja tulemuste järgi pidi Eesti finaalturniirile pääsema otse. Algselt Ukrainasse plaanitud MM- valikturniir viidi üle Hispaaniasse. Sõidu toetamise eest tänab alaliit kultuurkapitali, kultuuriministeeriumi ja EOK- d".