Maadluse Eesti meistrivõistlustelt toodi koju kaks kulda

Veebruari esimesel nädalavahetusel võisteldi Põltsamaa Felixhallis Eesti kreeka-rooma maadluse ja vabamaadluse meistritiitlitele.  Võistlustel oli esindatud pea 80 võistlejat erinevast vanuseklassis, kelle hulgas ka kreeka-rooma maadluse koondise liikmed ja värsked Eesti meistrid Londoni Olümpia hõbe Heiki Nabi, Eerik Aps, Alo Toom ja Anar Zeinalov.

Kreeka-rooma maadluse medalid selgitati välja laupäeval, 2. veebruaril, kus oli võistlustules ka 8 Eesti Maaülikooli Spordiklubi esindajat. Hõbedase autasu võitis Silver Tõgen, kuni 74kg kaaluvate meeste arvestuses. Kolmanda koha omastas Kaarel Maaten (pildil sinises trikoos) kuni 120kg kaaluvate meeste konkurentsis.

Sama päeva teised tulemused:

-60kg mehed

KEITH ŠTŠEGLOV 5. Koht

ATS MITT 10. Koht

-66kg mehed

KRISTJAN TOOTS 9. Koht

-84kg mehed

VEIKO PROOVEL 9. Koht

-96kg mehed

ARTUR ANDERSALU 10. Koht

-120kg mehed

HENRY TAMMANN 5. Koht

Pühapäeval, 3. veebruaril oli kavas välja selgitada Eesti parimad vabamaadlejad, kus osales kolm Eesti Maaülikooli sportlast. Parima tulemuse ja kulla võitis Kaarel Maaten, kes saavutas kuni 120kg kaaluvate meeste konkurentsis esimese koha. Keith Štšeglov ja Kristjan Toots saavutasid mõlemad viienda koha, vastavalt kuni 60kg ja kuni 66kg kaaluvate meeste seas.

Viimasel võistluspäeval selgitati ka Eesti paremik naistemaadluses, kus Maria Kilk võitis -44 kg kaaluvate naiste konkurentsis esimese koha, samas kaalukategoorias tuli kolmandaks Sirgi Saar. Margit Korotkova saavutas kuni 55kg naiste konkurentsis tubli kolmanda koha, samas kaalus esindasid Eesti Maaülikooli Spordiklubi ka Marie Helen ja Anette Org, kes jäid vastavalt viiendaks ja seitsmendaks. Kaisa Muutra tuli -66kg kaaluvate naiste hulgas samuti viiendaks ning Gerlin Järvela saavutas tubli teise koha kaalukategoorias -72kg. Gerlin pidi alla vanduma ainult Eesti paremikku kuuluvale Epp Mäele. 


Autor: Esko Tõnisson