Uudised

Veel uudiseid

EMÜ MV Pokkeris

10:04 10.04.2024
Taaskord leidis aset populaarne Eesti Maaülikooli meistrivõistlus pokkeris, mille sellel

Saku I liiga tulised poolfinaalid algasid - seeriat asusid juhtima Tere Kadrina Karud ja Eesti Maaülikool/Evocon

08:46 08.04.2024
Neljapäeval toimusid poolfinaalseeria, mis algas põnevusmänguga Eesti Maaüliko

Laupäeval (06.04.24) on I korruse jõusaal suletud kell 14.00-19.00

17:14 03.04.2024
Seoses eriüritusega on I korruse jõusaal suletud laupäeval (06.04.2024) kell 14.00-

Palju õnne - Eesti Maaülikooli saalihoki naiskond on Eesti Meister!!

08:31 01.04.2024
Eesti naiste finaalseerias kohtusid kolmandat korda Sparta ja Eesti Maaülikool. Tallinnas &Otil

EMÜ MV SpikeBall

13:01 25.03.2024
EMÜ spikeballi meistrivõistluste etapp on põnevalt läbitud!  EMÜ s

Kevad käes ning hooaeg lõpusirgel

10:27 25.03.2024
Eesti Maaülikooli saalihokinaiskond läks finaalseeriat 2-0 juhtima. Eesti-Läti ü

Eesti Maaülikooli tundeng Taavi Kruut on seadnud eesmärgiks noorsoo EMi ja Universiaadi Kaasanis

Eesti Maaülikooli tudeng ja Eesti Maaülikooli Spordiklubi värkse liige Taavi Kruut on võtnud eesmärgiks jõuda noorsoo Euroopa meistrivõistlustele ja üliõpilaste universiaadile. Jooksutreeneri Endel Pärna käe all, sellest sügisest harjutav Taavi Kruut on Audentese spordiklooli lõpetanud ja Vokas pärit andekas noor jooksja. 

“Esialgu plaanisin liituda Tartu spordiseltsiga Kalev, aga otsustasin lõpuks ikkagi ühineda Eesti Maaülikooli Spordiklubiga, kuna ise õpin ka seal,” rääkis  Kruut, kes varem treenis Maile Mangussoni käe all. Noore mehe teed Endel Pärnaga ristusid pärast suviseid Eesti juunioride meistrivõistlusi. “Kuna teadsin, et lähen Tartusse õppima, siis oli ka plaan treenerit vahetada. Küsisin Endli käest, kas ta oleks nõus mind enda gruppi võtma ja kuna ta nõustus siis jäingi tema juurde treenima,” lausus Kruut.

Järgmisel hooajal seab ta eesmärgiks joosta võimalikult head tulemused nii 800 kui 1500 meetri distantsidel. “Sel aastal on noorsoo klassis (U23) palju häid ja tugevaid jooksjaid juba ees nagu Allar Lamp, Kaur Kivistik, Jan Õiglane (EMÜ SK), Valeri Poddevalin, Vladimir Vaher ja Risto Võsaste. Neile tuleb pakkuda kõva konkurentsi. Juunioride klassist lähevad paljud head jooksjaid üle noorsoo klassi nagu Andi Noot, Dmitri Aristov ja Heinar Vaine. Ka selles klassis on minu arvates tõsiselt hea konkurents,” sõnas Kruut. “Kindlasti oleks minu üheks eesmärgiks Euroopa noorsoo meistrivõistlused, mille normatiivid tunduvad praegu küll püüdmatud, aga mingisugune suurem stiimul peab olema, mille nimel tööd teha. Ei saa ära mainimata jätta ka universiaadi, kus võistlemine annaks kogemusi juurde,” lisas Kruut.
 
Treener Endel Pärn arvab, et Taavi peaks jooksma siiski pikematel distantsidel kui 800 meetrit, sest see võistlusmaa nõuab väga head kiirust. “Isiklikult näen, et nii lühikesel distantsil tal väljavaateid pole. Kui detsembris alustame treeningutega sisehallis, eks siis paistab, milline maa talle kõige rohkem sobib,” ütles Pärn.

Autor: Esko Tõnisson