Eesti Maaülikooli tundeng Taavi Kruut on seadnud eesmärgiks noorsoo EMi ja Universiaadi Kaasanis

Eesti Maaülikooli tudeng ja Eesti Maaülikooli Spordiklubi värkse liige Taavi Kruut on võtnud eesmärgiks jõuda noorsoo Euroopa meistrivõistlustele ja üliõpilaste universiaadile. Jooksutreeneri Endel Pärna käe all, sellest sügisest harjutav Taavi Kruut on Audentese spordiklooli lõpetanud ja Vokas pärit andekas noor jooksja. 

“Esialgu plaanisin liituda Tartu spordiseltsiga Kalev, aga otsustasin lõpuks ikkagi ühineda Eesti Maaülikooli Spordiklubiga, kuna ise õpin ka seal,” rääkis  Kruut, kes varem treenis Maile Mangussoni käe all. Noore mehe teed Endel Pärnaga ristusid pärast suviseid Eesti juunioride meistrivõistlusi. “Kuna teadsin, et lähen Tartusse õppima, siis oli ka plaan treenerit vahetada. Küsisin Endli käest, kas ta oleks nõus mind enda gruppi võtma ja kuna ta nõustus siis jäingi tema juurde treenima,” lausus Kruut.

Järgmisel hooajal seab ta eesmärgiks joosta võimalikult head tulemused nii 800 kui 1500 meetri distantsidel. “Sel aastal on noorsoo klassis (U23) palju häid ja tugevaid jooksjaid juba ees nagu Allar Lamp, Kaur Kivistik, Jan Õiglane (EMÜ SK), Valeri Poddevalin, Vladimir Vaher ja Risto Võsaste. Neile tuleb pakkuda kõva konkurentsi. Juunioride klassist lähevad paljud head jooksjaid üle noorsoo klassi nagu Andi Noot, Dmitri Aristov ja Heinar Vaine. Ka selles klassis on minu arvates tõsiselt hea konkurents,” sõnas Kruut. “Kindlasti oleks minu üheks eesmärgiks Euroopa noorsoo meistrivõistlused, mille normatiivid tunduvad praegu küll püüdmatud, aga mingisugune suurem stiimul peab olema, mille nimel tööd teha. Ei saa ära mainimata jätta ka universiaadi, kus võistlemine annaks kogemusi juurde,” lisas Kruut.
 
Treener Endel Pärn arvab, et Taavi peaks jooksma siiski pikematel distantsidel kui 800 meetrit, sest see võistlusmaa nõuab väga head kiirust. “Isiklikult näen, et nii lühikesel distantsil tal väljavaateid pole. Kui detsembris alustame treeningutega sisehallis, eks siis paistab, milline maa talle kõige rohkem sobib,” ütles Pärn.

Autor: Esko Tõnisson