Uudised

Veel uudiseid

Suurel reedel oleme avatud 08:00-20:00

13:55 25.03.2024
Suurel reedel, 29.03.2024, on EMÜ Spordiklubi avatud kell 08:00-20:00.    Kauneid e

EMÜ MV SpikeBall

13:01 25.03.2024
EMÜ spikeballi meistrivõistluste etapp on põnevalt läbitud!  EMÜ s

Kevad käes ning hooaeg lõpusirgel

10:27 25.03.2024
Eesti Maaülikooli saalihokinaiskond läks finaalseeriat 2-0 juhtima. Eesti-Läti ü

EMÜ MV Mälumängus 

14:39 15.03.2024
12. märtsil toimusid Eesti Maaülikooli meistrivõistlused mälumängus, koos

Põnevust täis nädalavahetus

09:05 04.03.2024
Eesti Maaülikooli võistkondadel on hooajad lõpusirgel ning otsustavad mängud

Nädalavahetuse mängud

11:02 21.02.2024
Nädalavahetusel pidasid Eesti Maaülikool/Structura võrkpallurid laupäeval kodu

Fitness Five võitsid Jüri Juurikas ja Karmen Alnek

Pühapäeval, 12. veebruaril toimus Eesti Maaülikooli meistrivõistluste sarja raames järjekorras kuues võistlusala, milleks oli Fitness Five.

Esmakordselt meistrivõistluste kavva lülitatud ala osutus nii õppejõudude kui tudengite seas väga populaarseks, sest kohale tuli koguni 26 mees- ning 8 naisvõistlejat kõigist maaülikooli instituutidest. Sellega löödi kindlalt ka Eesti senini kõigi aegade osavõturohkeim Fitness Five võistluse rekord.

Eriti kõrgetasemeline ja pingeline oli võistlus meeste arvestuses. Kuigi meeste võistlusel oli kõige vanem osaleja 43. aastane metsandus- ja maaehitusinstituudi teadur Allar Padari, kasutati kõigi osalejate puhul noorte raskusi (rinnalt surumine 60%, biitseps 30% ja kükk 100% keharaskusest). Meeste võitja, metsandus- ja maaehitusinstituudi üliõpilane Jüri Juurikas, kes igapäevaselt tegeleb aerutamisega, oli täiesti omaette klassist. Juba avaalal, kangi rinnalt surumises, suutis Jüri 75 sekundiga suruda 50 kg kangiga uskumatud 109 kordust. Hiljem lisas ta biitsepsi tõstetes 42 ning kükis 43 kordust, millega ta oli kolme alaga sisuliselt esikoha juba taganud. 30 lõuatõmmet ning 50 rööbaspuudel surumist andsid lõpuks kokku suurepärased 274 punkti!

Kuna finess.ee oli iga ala parimale välja pannud eriauhinnad toidulisandite näol, siis oli Jüri Juurikal piisavalt motivatsiooni, et pingutada kõigil aladel maksimaalselt. Näiteks kükkimises õnnestus tal tänu meeletule lõpuspurdile saavutada ühe võrra parem tulemus kui järgneval konkurendil. Seega kõik viis alavõitu ning väljapandud eriauhinnad kuulusid Jüri Juurikale.

Sarnaselt iga ala võidu eest toimunud pingelisele rebimisele, käis armutu heitlus ka viie ala kokkuvõttes. Enne viimast ala mahtusid Jüri Juurikale järgnevad kolm meest kõigest 8 punkti sisse ning kõik jäi otsustada triitsepsi surumisel rööbaspuudel. Marek Tšernjavski majandus- ja sotsiaalinstituudist suutis suruda 39 kordust, mis tagas talle 195 punktise kogusummaga hõbemedali, tehnikainstituudi üliõpilane Madis Vitsut sai kokkuvõttes 184 punkti ning kaela pronksmedali. Esimesena jäi auhinna saajate seast välja kokkuvõttes 180 punkti kogunud Mirko Ottis majandus- ja sotsiaalinstituudist.

Kuna võistlus oli suunatud eelkõige võimalikult paljudele maaülikooli tudengitele ja õppejõududele, siis oli korraldajate poolt  väga õige otsus asendada naiste võistlusel nii lõuatõmbed kui triitsepsi surumine rööbaspuudel veidi kergemate harjutuste vastu: vastavalt rippumise ning kõhulihastele mõeldud istesse tõusuga. Kui meeste võistlus oli peamiselt Jüri Juurika show, siis naiste alavõidud läksid koguni neljale erinevale osalejale. Kaks alavõitu (kükkimine ja rinnalt surumine) ning ka üldvõidu saavutas Karmen Alnek metsandus- ja maaehitusinstituudist kogudes 170 punkti. Mitte kaugele ei jäänud võistluste vanim osaleja, spordiklubi klienditeenindusjuht Irina Vilipson, kes rohkem kui poole nooremate konkurentidega võisteldes võitis biitsepsi tõsted ning saavutas kokku 154 punkti, mis tagas talle hõbemedali. Kolmandaks võitles ennast viimase ala alavõiduga Liis Lõune veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudist 149 punktiga, jättes Merit Truusi spordiklubist kõigest 2 punkti kaugusele. Kokkuvõttes seitsmendaks tulnud Kaia Kask põllumajandus- ja keskkonnainstituudist võitis rippumise ajaga 2 minutit ja 15 sekundit.

Eesti Maaülikooli Spordiklubi tänab kõiki osalejaid, finess.ee auhindade eest ning võistluste kohtunikke Esta Pilt (TÜASK), Ants Varblane (Arctic Sport), Edmund Pilt (TÜASK).


Autor: Rait Rodi