Naiskond võitis Jõgeva

Laupäeval käis naiskond mängimas Jõgeva SK Selver/Tähega, koju toodi 6:1 võit. EMÜ SK naiskond kindlustas selle võiduga oma positsiooni turniiritabeli tipus.

EMÜ parimaks valiti väravavaht Ella Lehtinen. Resultatiivsed olid Sirli Nellis (2+1), Triin Pähn (2+0), Marii Kangur (1+1), Liina Luih (1+0), Siiri Nork ja Kati Loid (mõlemad 0+1).

Treener Talis Mölder ütles, et mõningase üllatusena tuleb esile tõsta naiskonna head kaitsemängu ja suurepärast väravavahitööd. „Blokeerisime palju pealeviskeid ja kaitses asetsesime enamasti õigesti ja töötasime ennastsalgavalt. Üllatusena, sest selles mängus nii palju kaitsetööd ei olnud ette nähtud.“

Samas nentis Mölder, et võistkonna palliga tegutsemine jätab kõvasti soovida, sest et kohati näidatakse kui heaks mänguks ollakse tegelikult võimelised, aga liiga palju kvaliteedipraaki just kõige lihtsamates tehnilistes elementides rikub üldpilti ja tekitab ebakindlust ning jätab mulje, et hea osa on juhuslik.

„Ebatäpsed söödud, söötude hooletud vastuvõtmised, arvukad visked üle värava või väravavahile nabasse näitavad naiste liiga liidernaiskonna kaudu naiste saalihoki taset, seda enam kui selliselt mängides võidetakse mänge kergelt,“ selgitas Mölder, „eneseületamise soov puudub ja rahuldutakse tulemust näitavate numbritega. Sportlik olek soorituses ei ole nähtav ja tegevus toimub mugavustsoonis.“

Ta lisas, et siiski on ka positiivset. Näiteks see, et mängijate osalemise soov on suur ja ilmselgelt tahetakse paremaks saada ning üheskoos tegutsemist nauditakse.

Naiskonna järgmine mäng on 12. veebruaril, kui kodusaalis kohtutakse Tamsalu EBEga.
 


Autor: Marii Kangur