Uudised

Veel uudiseid

Suurel reedel oleme avatud 08:00-20:00

13:55 25.03.2024
Suurel reedel, 29.03.2024, on EMÜ Spordiklubi avatud kell 08:00-20:00.    Kauneid e

EMÜ MV SpikeBall

13:01 25.03.2024
EMÜ spikeballi meistrivõistluste etapp on põnevalt läbitud!  EMÜ s

Kevad käes ning hooaeg lõpusirgel

10:27 25.03.2024
Eesti Maaülikooli saalihokinaiskond läks finaalseeriat 2-0 juhtima. Eesti-Läti ü

EMÜ MV Mälumängus 

14:39 15.03.2024
12. märtsil toimusid Eesti Maaülikooli meistrivõistlused mälumängus, koos

Põnevust täis nädalavahetus

09:05 04.03.2024
Eesti Maaülikooli võistkondadel on hooajad lõpusirgel ning otsustavad mängud

Nädalavahetuse mängud

11:02 21.02.2024
Nädalavahetusel pidasid Eesti Maaülikool/Structura võrkpallurid laupäeval kodu

EASL spordiaasta juhatas sisse õppejõudude turniir

Nädalavahetusel peeti järjekordne EASL aastapäevaturniir kõrgkoolide ning nende spordiklubide õppejõududele ning töötajatele. Lisaks kõrgkoolidele olid oma esindused välja pannud ka kultuuriministeeriumi, Tartu ja Tallinna linnavalitsused, tavapäraselt olid kohal ka Helsingi Ülikooli võrkpallurid. Nii meeste korvpallis kui võrkpallis osales 10 meeskonda, võrkpalli naiskondi oli 5 ja malevõistkondi neli. Lisaks võisteldi veel lauatennises, sõudeergomeetritel ning korvpalli vabavisetes.

Kokku oli osalemas ligi 300 inimest. Üldarvestuses sai taas esikoha Tartu Ülikool, kes võitis ka meeste korvpalli ja naiste võrkpalli võistlused. Edukad olid nad ka individuaalaladel. Üllatuslikult tuli üldarvestuses teiseks Tartu Tervishoiu Kõrgkool, kes edestas kindlalt nii Eesti Maaülikooli kui Tallinna Tehnikaülikooli. Tervishoiu Kõrgkooli edu tagas  hea osalemine individuaalaladel, mis näitab, et korraliku organiseerimise korral on ka väiksemal koolil head võimalused üldarvestuses kõrge koht saada. Parima mittekõrgkoolina oli Tallinna Linnavalitsus viies.

Kõrgetasemelisim võistlus toimus muidugi meeste korvpallis, kus osalejate hulgas olid sellised korvpalliässad nagu Gert Kullamäe, Indrek Visnapuu, Toomas Kandimaa, Tarmo Kikerpill (kõik TÜ), Priit Ilver (Tallinna Linnavalitsus), Viktor Viktorov (TTÜ), Howard Frier, Merilin Metsalu (Audentes). Kaasa tegid ka kultuuriministeeriumi asekantsler Tõnu Seil, Tallinna linnasekretär Toomas Sepp, Tartu spordijuht Veljo Lamp. Eelmise turniiri esikohta läks kaitsma Tallinna Linnavalitsus, kuid Tartu Ülikooli meeskond võttis seekord siiski oma, kuigi otsustavas kohtumises jäädi poolajaks Tallinna Linnavalitsusele alla 17-19, suudeti mängu viimastel minutitel siiski võita 37-33. Kolmanda koha sai Tallinna Tehnikaülikooli meeskond.

Meeste võrkpallis jõudsid finaali nagu eelmiselgi aastal Eesti Lennuakadeemia ja Eesti Maaülikooli I meeskonnad. Taas oli pärast tasavägist mängu võidukas Eesti Lennuakadeemia 2-0 (25-22, 25-23). Kolmandaks tuli Tallinna Linnavalitsuse meeskond. Naiste võrkpallis lükkas Tartu Ülikooli naiskond troonilt viimaste aastate valitseja Tallinna Ülikooli võites finaali 2-1 (10-25, 25-22, 15-7). Kolmanda koha mängus võitis TTÜ naiskond 2-0 Tartu Linnavalitsust.

Males oli parim TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia võistkond (Siim Kanep, Marek Kolk, Ago Marksoo, Margit Simenson) Tartu Ülikooli ees. Esimesel laual alistas kõik vastased Igor Krupenski (TTÜ), naistest oli edukaim Larissa Volpert (TÜ).

Korvpalli vabaviskeid läks sooritama tervelt 43 meest ning võidu võttis tuntud viskekahur Gert Kullamäe, kuid seda alles pärast ümberviskeid, sest nii tema kui Martin Vahimets (mõlemad TÜ) viskasid minuti jooksul palli korvi kahekümne viiel korral. Ümbervisetel hakkas Vahimetsa käsi juba värisema, sest Kullamäe 23 tabamuse kõrvale sai ta seekord vaid 14 tabamust. Kolmas oli Erik Luts (Tallinna Linnavalitsus) 23 tabamusega. Naistest sai kindla võidu 17 tabamusega Merilin Metsalu (Audentes).

Lauatennises said meestest mõnevõrra  üllatuslikult kolmikvõidu Tartu Ülikooli esindajad. Võitis Andres Võrk Gert Kullamäe ja Toomas Kandimaa ees. Naistest oli parim Reet Juurik (Eesti Maaülikool) Eve Undi (Tartu Ülikool) ees.

Sõudeergomeetrite lühidistantsil võidutses meestest kindlalt Harri Reimann (Tartu Tervishoiu Kõrgkool) Rait Rodi ja Tauri Tilga (mõlemad Eesti Maaülikool) ees. Naistest  sai esikoha Maire Aruots (Tartu Tervishoiu Kõrgkool) Epp Jalaka (Sisekaitseakadeemia) ja Keiu Kriidi (Tartu Ülikool) ees.

Õhtu lõppes autasustamisega pubis TREHV, kus jagati parimatele diplomeid ja auhindu ning tublimatele tänukirju.  EASL aastapäevaturniir oli ka Eesti Akadeemilise Spordiliidu 20. aastapäeva ürituste avalöögiks.

Juba järgmise nädala neljapäeval, 19. jaanuaril kell 16.00 avatakse spordimuuseumis üliõpilasspordist näitus, kus on esmakordselt väljas ka temaatilised filateelia ja numismaatika eksponaadid.

Reedel, 20. Jaanuaril kell 10.00 algab rahvusvaheline konverents Üliõpilassport tippspordis, kus peaesinejateks on FISU I asepresident, EUSA asepresident Oleg Matytsin, FISU peasekretär Eric Saintrond, EUSA peasekretär Matjaz Pecovnik. Põhja- ja Balti riikide üliõpilasspordi juhid. Konverentsile ja näitusele on oodatud kõik huvilised.

Samas on võimalik näha esmakordselt ka kõigi Eesti universiaadivõitjate fotonäitust.

Õhtul toimub EASL juhatuse vastuvõtt parimatele üliõpilassportlastele, tublimatele vabatahtlikele ja toetajatele.