Naiskond võitis Spartat

Laupäeval, 19.novembril alistas EMÜ SK naiskond Kiili spordihallis Sparta Spordiseltsi seisuga 9:0. Mängu parimaks tunnistati Triin Pähn.

Treener Talis Mölder hindas mängu siiani hooaja parimaks. „Kogu võistkonna etteaste oli stabiilne. Eriti meeldis, et terve mängu vältel oli näha mängijate  soovi hoida oma värav puhtana,“ rääkis ta, „see oli ka Ella esimene täispikk nullimäng. Hea väravavaht koos viisiku individuaalsete ennastohverdavate sooritustega loob võitmisele hea aluse.“ Ta lisas, et mängus oli palju head kvaliteeti: palli söötmine, söödu järgne liikumine, pallita mängijate söödupakkumine, lahtiste pallide pärast võitlemine, pealevisked lähedalt ja kaugelt, väravavahist tagasipõrganud pallidele reageerimine, vastase väravavahi vaatevälja segamine - kõiki neid elemente täideti esmaklassiliselt ja tulemus on sellele vastav.

Head kollektiivset tegutsemist ilmestab ka fakt, et kõik väljakumängijad olid statistika järgi resultatiivsed ja väravavaht mängis nullimängu. Kati Loid, Triin Pähn ja Kaisa Aruaas viskasid igaüks kaks väravat, Margit Keerutaja, Marii Kangur ja Sirli Nellis aitasid kõik ühe väravaga. Resultatiivseid sööte jagasid kaks korda Maret Taal ja Margit Keerutaja ning Kertu Brutus, Ester Malmström, Marii Kangur ja Kersti Teder andsid igaüks ühe tulemusliku söödu.

Karistuspingile sattusid kaheks minutiks Triin Pähn takistamise ja Marii Kangur vastase kaika surumise eest.

Hoolimata suureskoorilisest võidust märkis Mölder, et mäng ei olnud siiski ideaalne. „Vastane tegi meie elu lihtsaks, sest mängima hakati alles pärast seitsmendat või kaheksandat väravat, seni oldi üllatavalt passiivsed. Parandada on meil veel küll, sest mitu lihtsat eksimust pakkusid vastastele väravalöömise võimalust. Tugevamad võistkonnad realiseerivad sellised võimalused ära. Mängu lõpus tekkisid mõned väsimusest tingituid kaootilised ja rumalad otsused, mis võinuks samuti ohtlikuks osutuda,“ selgitas ta.

Kokkuvõtteks ütles Mölder, et liigutakse õigel rajal, aetakse õigeid asju, tegevus on pühendunud ja arenemisele orienteeritud.


Autor: Marii Kangur