EMÜ meister korvpallis on PKI I

Eesti Maaülikooli meistrivõistlustele korvpallis registreerus kokku rekordiliselt 13 võistkonda. Kõik asusid võistlustulle pühapäeval, 30.10.2011. Mängiti turniiri süsteemis ühe miinusringiga. Võistkonnad paigutati turniiritabelisse vastavalt eelmiste aastate tulemustele.  Turniiril oli väga palju tõsiseid ja emotsionaalseid heitlusi. Alates poolfinaalidest oli mängud väga närvilised, kuna mängijad ja kohtunikud olid pärast pikka mängude päeva väsinud.
 

Esimeses poolfinaalis kohtusid kaks PKI võistkonda – PKI I ja PKI II. PKI II koosnes peamiselt õppejõududest (Erkki Mäeorg, Kalev Sepp, Argo Normak) ja PKI I  koosseisu kuulusid enamjaolt I ja II kursuse tudengid.  Noored jalad tulid seekordses poolfinaalis kasuks ja PKI I jäi peale tulemusega 37-33. Teises poolfinaalis olid vastakuti hästi komplekteeritud Kotkad (MMI) ja Majandusbossid, kus peamist rünnaku ja kaitse tegevust hoidis üleval Gintaras Dalke, kuid ühe mehe jaks sai poolfinaalis otsa ja võidu noppis Kotkad võistkond skooriga 32-24.

Enne pingelist finaali peeti maha 3. koha kohtumine, kus kindla võidu saavutas PKI II alistades Majandusbossid seisuga 38-23.

Finaalis Kotkad versus PKI I oli näha vihast võitlus, kus isegi EMÜ SK esindusmeeskonnas koos pallivad mängumehed vennaarmu ei andud, võideldi nii, et silma peast väljas. Tulises heitluses tõstsid käed taevapoole PKI I võistkonna mängijad. Mäng lõppes tulemusega 32-28 PKI I kasuks.


Autor: Esko Tõnisson