Keio Kits ja Veera Baranova võitsid Eesti meistrivõistlustelt kaks kuldmedalit

Eesti meistrivõistluste jõudsid eile, 31.07.2011 Kadrioru Staadionil väärika lõpusirgele. Kokku jagati kolme päeva jooksul 36 medalikomplekti. Viis sportlast kogusid tiitlivõistlustelt koguni  kaks kuldmedalit nende seas ka meie spordiklubi esindajad Keio Kits ja Veera Baranova.

Esimesel võistluspäeval sai Keio kulla kaela 800m jooksus ajaga 1.50,92. „Lootsin medalit ja lootsin võitu ning teadsin, et olen selleks suuteline, vorm on ju hea. Samas teadsin ka, et konkurendid on tugevad – kartsin eelkõige Fostit ja Vedehinit. Jooksus oli muidu palju jõnksutamisi, aga lõpus teisel rajal astusin välja ja sain rahulikult lõpuni joosta,“ rääkis Kits.

Teisel päeval sai Kits tugevas vihmas ja jahedas õhutemperatuuris 1500m jooksu kulla ajaga 3.50,66. „Jooksul endal oli aeglane algus, aga viimased 300m panime täiega,“ sõnas Kits pärast võistlust. Hõbemedali sai kaela Roman Fosti ajaga 3.51,24 ning pronksi Nikolai Vedehin 3.52,66.

Meeste kolmikhüppes võidutses Dalkia U23 järelkasvutiimi liige Igor Syunin, kes sai lõpptulemusena kirja viimasel katsel hüpatud 16.32. Samas oleksid talle kuldmedali toonud kõik neli kirja läinud katset. „Enesetunne oli hea, aga kui täishooga hüppama läksin, siis tehnika lagunes. Aga rajakate on väga hea, veidi segavaks faktoriks oli tuul,“ ütles Syunin. Hõbemedali sai Lauri Leis hüppega 15.82.

Naiste kolmikhüppe võitis Veera Baranova 13.38-ga. „Tulemusega ma rahul pole, ilma treenerita on väga keeruline treenida. Oma viimase võistluse teen tõenäoliselt 9. augustil BIGBANK Kuldliiga finaalis, Daegu MM-ile minekusse ei usu enam üldse. Kui hooaeg saab läbi, tahan puhata ja mõelda ning kiiremas korras uue treeneri leida.“ :sõnas Veera pärast võistlust.

Veera oli edukas ka naiste kaugushüppes, kus ta võitis tulemusega 6.27 kulla.

Meeste kuulitõukes sai Eesti Maaülikoolis tudeeriv Kaupa Valb pronksise autasu tulemusega 16.94.

Veel oli meie Spordiklubi esindaja konkurentsis 20 km käimises, kus Virgo Adusoo sai pronksise autasu.

Kokku võitsid Eesti Maaülikooli  Spordiklubi esindajad 5 kulda. Spordiklubi tänab kõik treenereid tubli ja raske töö eest.