Tähelepanu!

SUVISED LAHTIOLEKUAJAD

Sports club opening hours during the summertime

01.06.2020 - 01.09.2020

E-P 11.30-20.00

 

SPORDIHOONE ON SULETUD

Sports building is closed

06.- 26.07.2020

Eestisse tuuakse kaks hõbemedalit sõudmises

Ungaris Szegedis lõppesid üliõpilaste maailmameistrivõistlused sõudmises. Eestisse läks kaks hõbemedalit.

Meeste kaheksapaat läks Ungarisse jahtima maailmameistritiitlit, sest nii 2006. kui ka 2008. aastal jäädi napilt võitjatele alla ning saadi pronksmedalid. Seekord olid kaheksapaadis Rauno Talisoo (TÜ) , Martin Neerot (TÜ), Kaur Kuslap (TÜ), Sten-Erik Anderson (TTÜ), Artur Maier (TTÜ), Alo Kuslap (TTÜ), Jaan Laos (TÜ), Andrus Sabiin (TÜ), roolis Kristiina Tinkus (EMÜ).

Oma eelsõidu meie paatkond võitis kindlalt ajaga 5.36,38 ja sai otse A finaali. Finaalis oli aga kindlalt parim Suurbritannia  paatkond, kes sai kuldmedali ajaga 5.57,96. Meie paatkond hõivas kohe alguses teise koha ning pärast tuhandet meetrit ka pisut lähenes inglastele, kuid lõpuks tuli ajaga 6.01,26 siiski leppida teise kohaga, mille tasuks olid hõbemedalid! Pärast kahte pronksi on hõbemedal sammuks edasi. Eesti paatkonnale järgnesid Iirimaa, Prantsusmaa ja Poola paadid.

Meeldivalt üllatas meie kahenaiste paat Sille Vaiksaar (TÜ) - Natalija Garankina (TÜ), kes läbi lohutussõidu, mille nad võitsid, jõudsid finaali. Finaalis olid teistest paremad leedulannad Gabriele Albertaviciute-Lina Saltyte, kes võitsid ajaga 8.14,57. Meie paar sai aga ajaga 8.17,48 teise koha ning oligi võidetud hõbemedal! Kolmandad olid austraallannad ajaga 8.20,86.

Ühepaadil jõudis B finaali Reigo Pihlak, kus aga pidi leppima kuuenda kohaga.

Eestile olid need medalid sel aastal esimesed üliõpilaste maailmameistrivõistlustelt.