Eelmise aasta parim uusehitis Tartus oli Eesti Maaülikooli spordihoone

Tartu linnavalitsus kinnitas konkursi "Aasta parim ehitis 2009" tulemused, kus parimad hooned selgitati nii uute kui rekonstrueeritud hoonete seas.

Uusehitiste grupis muude hoonete kategoorias tunnistati parimaks Eesti Maaülikooli spordihoone silmapaistva maastikku sulanduva arhitektuurse lahenduse ning puidu uuendusliku kasutamise eest avaliku hoone fassaadimaterjalina.

 

Samas kategoorias märgiti ära veel moodsa arhitektuuri ja kvaliteetse materjalikasutusega kiirabihoone aadressil Riia 18 ning keerulisi tehnilisi lahendusi nõudev Tartu Ülikooli keemiahoone aadressil Viljandi mnt 42.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm avaldas heameelt, et ka praegusel keerulisel ajal valmib ja tehakse linnas korda küllaltki palju linnapilti kaunistavaid ja põnevate uudsete lahendustega hooneid ning tunnustas kõiki tublisid ehitajaid ja majade korrastajaid.

Kokku valiti tunnustatud hooned välja ligi 80 kandidaadi seast.

Parimate ehitiste tunnustamine toimub 25. märtsil raekojas.